Indická Lava zkouší prodej telefonů na míru. Zákazník si zvolí paměti i fotoaparát

Jeden z předních indických výrobců smartphonů Lava zkouší na tamním trhu netradiční novinku. Místo aby nabídl konkrétní model v několika předem určených paměťových verzích, dá zákazníkům možnost paměť zvolit. Vybrat si mohou z několika konfigurací také sestavu hlavního fotoaparátu. Program, v němž si zákazníci určitou část výbavy telefonu vybírají na míru, má název „MyZ“ podle modelové řady Z.

Klepněte pro větší obrázek

Na výběr jsou tři modely Lava Z2, Z4 a Z6, u nichž lze při nákupu online dělat modifikace výbavy. U každého modelu je to údajně až 22 kombinací, celkem tedy zákazníci mohou v řadě Z vytvořit 66 různě vybavených sestav. Bazickými (neměnnými) parametry jsou velikost, design (kromě barvy zadního krytu), displej, baterie a procesor. Zvolit lze barvu zadního krytu, RAM, úložiště, přední i zadní fotoaparát.

I s nejvyšší možnou výbavou je to lowend

RAM může mít kapacitu 2, 3, 4 nebo 6 GB, úložiště nabývá kapacity 32, 64 nebo 128 GB. Zadní fotoaparát může být buď dvojitý (13 + 2 Mpx) nebo trojitý (13 + 5 + 2 Mpx), selfie kamera nabídne rozlišení 8 nebo 16 Mpx. Procesor je vždy stejný Mediatek Helio G35. Také podle 6,5palcového displeje s HD+ rozlišením je jasné, že i při nejvyšší navolené konfiguraci jde o zařízení nižší třídy.

V podání Lavy jde o poměrně originální zákaznický přístup, který ale v určitých ohledech může být kontraproduktivní. Změny u parametrů, jako je například RAM, mohou mít vliv na odladěnost prostředí zařízení. Stejně tak ne každý zákazník má chuť se probírat spoustou parametrů, kterým ani nemusí přesně rozumět. V minulosti experimentovalo s modulárním přístupem LG a Motorola, a i když šlo jen o přídavné součásti, tento koncept obě firmy časem opustily. Někdy zkrátka platí, že čím větší výběr zákazník má, tím je bezradnější.

Via: Fonearena.com

Diskuze (5) Další článek: Poděkujte hrdinům pandemie. O2 pošle za každý vzkaz 50 Kč na Linku bezpečí

Témata článku: , , , , , , Mir, Parametr, Lava, Zadní kryt, F +, Prodej telefonů, Pro +, Zákazníci, Výbava