Infotouch P600 je hranaté XDA?

Chytrý mobilní telefon Eten Infotouch P600 je vzhledově zajímavé, ale nepříliš hezký. Jeho hardwarová výbava je průměrná a software standardní. Zdá se tedy, že nemá čím překvapit.

Mobilní telefon kombinovaný s kapesním počítačem postavený na operačním systému PocketPC Phone Edition společnosti Microsoft je veskrze užitečné zařízení. V mysli většiny lidí je však za typický - a zřejmě za jediný - přístroj této kategorie považován XDA společnosti HTC (nyní Qtek), což však není pravda.

Těchto zařízení existuje celá řada a pocházejí od nejrůznějších výrobců - jen XDA se však dostalo masového rozšíření hned v několika zemích. Infotouch P600 taiwanské společnosti Eten je známějšímu XDA hodně podobný svým zaměřením a softwarovým vybavením - méně však již vzhledem. Zatímco XDA lze ve všech jeho vzhledových variacích pozorovat stopy jisté elegance, Infotouch P600 je hranatý až hrůza. Přestože se někomu může jeho vzhled líbit, já mezi jeho obdivovatele zřejmě nikdy patřit nebudu.

 

Také hardwarové vybavení tohoto přístroje není ničím vyjímečné - ve své podstatě je srovnatelné s několik let starou řadou kapesních počítačů iPAQ. Použitým procesore je starý klasický StongArm společnosti Intel taktovaný na 206 megahertz doplněný celými šedesáti čtyřmi megabajty operační paměti. Paměť je možno samozřejmě rozšířit prostřednictvím MMC či SD paměťových karet.

Možnosti mobilních datových přenosů zajišťuje vestavěný GPRS modul schopný pracovat se čtyřmi timesloty pro download dat a jediným pro upload. P600 však dokáže v průběhu aktivního datového připojení nejen přijmout či odeslat textovou zprávu, ale také přijmout či uskutečnit běžné hlasové volání, což ne všechny podobně vybavené telefony zvládají.

Když se tak dívám na toto zařízení, skutečně již nevím, na jako z jeho vlastností bych vás ještě upozornil. Eten Infotouch P600 totiž ničím nevyniká, není ani první na trhu ani bezkonkurenčně nejlevnější. Je prostě jen dalším v řadě; a jako takový to bude mít určitě velmi těžké. Konkurence totiž v žádném případě nespí a dokáže také zabalit své přístroje do líbivých kabátků. Ostrým hranám a rovným plochám již zřejmě odzvonilo.

Diskuze (18) Další článek: Předvánoční procházka internetovými bazary s mobilními telefony

Témata článku: , , , XDA, Info, Hrana, Hra