Inkaso: výhody pro obě strany

Platba inkasem znamená pro operátora jistotu, za niž vás odmění. Jaký bonus můžete dostat právě vy?

Platit každý měsíc paušál u mobilních operátorů prostřednictvím složenek je pěkná otrava, čekáním na výpis počínaje a frontami na poště konče. Pokud máte účet u libovolné banky, tak určitě víte, že můžete stejné platby provést prostřednictvím bankovního převodu. Podrobnosti k takové transakci najdete u každého vyúčtování.

Ani bankovní převod ovšem nepřináší takové výhody, jako trvalá platba inkasem. K její aktivaci stačí mít zřízený bankovní účet a jedna návštěva banky (případně její internetové verze). Co vám trvalá platba inkasem přinese? Především pohodlí – ušetří vám mnoho práce, o vyúčtování se již nemusíte vůbec starat, mobilní operátor si z vašeho účtu sám stáhne požadovanou částku.

Jediné, na co je nutné pamatovat, je dostatek peněžních prostředků na účtu. Při aktivaci inkasa si můžete zřídit také finanční limit, nad jehož rámec nebudou peníze staženy. Faktury vám poté budou chodit pouze informativně, již bez složenky a operátor vám navíc přidá i nějaký ten bonus.

Postup aktivace inkasa pro zákazníky O2

  1. Požádejte banku o otevření svého účtu pro trvalou inkasní platbu ve prospěch účtu společnosti Telefónica O2 číslo: 500114004/0400
  2. Zavolejte na bezplatnou zákaznickou linku O2 na čísle *11 a platbu inkasem si aktivujte

Bonus: Zákazníci, kteří si aktivují inkasní platbu, obdrží měsíčně 10 volných minut do mobilní sítě O2 na období půl roku.

Postup aktivace inkasa pro zákazníky T-Mobile

  1. Požádejte banku o otevření účtu pro trvalou inkasní platbu ve prospěch účtu společnosti T-Mobile číslo: 19-2235210247/0100
  2. Zavolejte na bezplatnou zákaznickou linku T-Mobile na čísle 4603 a platbu inkasem si aktivujte

Bonus: Tištěný podrobný výpis hovorů za 1 Kč (sleva 64 Kč) nebo podrobný elektronický výpis hovorů rovněž za 1 Kč (sleva 39 Kč). Při aktivaci obou způsobů pravidelných měsíčních podrobných výpisů zaplatíte pouze 1 Kč.

Postup aktivace inkasa pro zákazníky Vodafone

  1. Požádejte o otevření účtu pro trvalou inkasní platbu ve prospěch účtu společnosti Vodafone číslo: 117399/5400
  2. Zavolejte na bezplatnou zákaznickou linku Vodafone na čísle *077 nebo navštivte Internetovou samoobsluhu a platbu inkasem si aktivujte

Bonus: Ke svému kreditnímu tarifu Nabito získáte měsíčně navíc kredit ve výši 23,80 Kč, u ostatních standardních minutových tarifů obdržíte měsíčně 20 volných SMS zpráv do všech sítí.

Co je dobré vědět:

  • před aktivací inkasa na zákaznické lince vašeho operátora si k ruce připravte kód své banky, číslo svého bankovního účtu (případně jeho předčíslí)
  • převod peněz trvá přibližně 2 až 3 dny
  • při nedostatku peněžních prostředků na účtu již nedochází ze strany operátora k dalšímu pokusu uskutečnit platbu, fakturu musíte uhradit běžným převodem nebo složenkou
Diskuze (19) Další článek: Významná aktualizace snímků v Google Earth

Témata článku: , , Str, INK, Finanční limit, Inkaso, Pro +