Interview s Cortanou, sokyní Apple Siri a Google Now

Jak si Microsoft poradil s náskokem, který s hlasovými asistenty mají Apple a Google? Umí Cortana něco navíc? Jaké zná vtipy? Umí zpívat?

Je to beta. To ale neznamená, že by nebyla funkční. Naopak, obstojně zvládá i to, co umí konkurence. Ale ne vždy a navíc je dostupná pouze pro USA. Později bude v Číně a Velké Británii a ještě později v dalších zemích. Kdy a v kterých? To je ve hvězdách. Řeč je o hlasové asistentce Cortana, kterou od verze 8.1 najdeme v mobilním OS Windows Phone.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Toto je hlasová asistentka Cortana. Abyste si s ní mohli povídat, bude potřeba přepnout celý telefon do angličtiny.

Zjistit počasí, uložit upomínku do kalendáře, napsat zprávu nebo email, nastavit budík, vytočit hovor atd., to automaticky očekáváme a samozřejmě ani Cortana s tím nemá problém. Problém má porozumět angličtině od někoho, kdo nezná korektní výslovnost, českým jménům nerozumí vůbec, ale obecně největší problém je se zdrojovou databází. Ta je založena na vyhledávači Bing, kterému pomáhají data z dalších služeb (Foursquare, Yelp) a tak bohužel v našich končinách na spoustu otázek nedostaneme relevantní odpověď.

Diskuze (40) Další článek: LG G3: nová špička se měsíc před premiérou ukazuje v plné kráse

Témata článku: Apple, Google, Microsoft, , , , , , Google +, Apple Siri, Souhrn novinek, NOW, Šok, #Apple, Yelp, APP