InTime Brno: navigace respektující aktuální situaci (pro iPhone)

Společnost Telematix Software spouští pilotní provoz tzv. kombinované navigace ve městě, zatím ji mohou zdarma vyzkoušet majitelé iPhonů obývající Brno. Aplikace se nazývá InTime Brno a je ke stažení na App Store. Co si pod pojmem kombinovaná navigace představit? Pokrývá nejen klasickou situaci, kdy potřebujete cestovat na určitou adresu automobilem, ale umožňuje jednoduše přepnout do režimu pěší chůze nebo městské hromadné dopravy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Hlavním přínosem však zůstává propojení s různými databázemi informující o dopravní situaci, navigace by tedy měla respektovat informace o dopravních zácpách a dokonce reflektovat i aktuální zpoždění městské hromadné dopravy. Nejedná se přitom o projekt omezený na území města Brna, In-Time je projektem celoevropského rozsahu a má za cíl pokrývat významné evropské metropole.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Aplikaci jsme již krátce vyzkoušeli, nicméně zůstává pravdou, že Brno zřejmě není nejideálnějším městem pro pilotní provoz, dopravních komplikací zde přece jen není tolik, jako v Praze. Systém není příliš odladěn ani pro městskou hromadnou dopravu. Aplikace si sice zjistí vaši aktuální polohu, nedaří se jí však příliš efektivně najít nejbližší zastávku a vyhledat nejrychlejší spojení. Například při zadání trasy z ulice Šumavská do Řečkovic mne aplikace hnala pěšky na Českou a odtud třemi nesmyslnými spoji. I přesto, že kousek byla zastávka se shodným názvem Šumavská a postačil jediný spoj jedoucí co pět minut. Pilotní provoz má ale za úkol odhalit právě takové nedostatky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Vyzkoušejte aplikaci InTime a podělte se o své dojmy v diskusním fóru.

Diskuze (2) Další článek: Opera Mini 6 a Mobile 11 v novém hávu

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Brno, Pro +, Akt, Respekt, Sít