iPhone 12 mini se přes MagSafe nabíjí pomaleji než ostatní modely. Apple vysvětluje důvody

V aktualizovaném dokumentu podpory pro novou nabíječku MagSafe se uvádí, že s iPhonem 12 mini bude výkon omezený na 12 W. Přitom tři zbývající varianty iPhonu 12 budou nabíjet až 15 W. Vyhráno nemají ale ani ty...

Apple je puntičkář a chce mít blbuvzdorné návody. Manuál uvádí, že u iPhonů 12, 12 Pro a 12 Pro Max lze výkonu 15W dosáhnout pomocí USB-C adaptéru s hodnotami 9V/2,22A nebo 9V/2,56A a vyššími. U iPhonu 12 mini je jen 12W výkon s adaptéry 9V/2,03A či vyššími. Ke všem modelům svorně dodává, že se dodávaný výkon může lišit v závislosti na teplotě, aktivitě systému a dalších faktorech.

Dokument také uvádí, že když je k iPhonu připojeno příslušenství přes konektor Lightning (např. sluchátka EarPods), nabíječka MagSafe omezí nabíjení na 7,5 W, aby vyhovovala regulačním normám.

Apple dodává, že k nejrychlejšímu nabíjení je třeba nabíječku MagSafe nejdříve připojit ke zdroji, až pak na ni položit telefon. Tento postup umožní ověřit, že je telefonu možné dodávat maximální výkon. Pokud postup obrátili, mohlo by být nabíjení výrazně pomalejší. Stačí ale telefon sundat a po třech sekundách vrátit.

Diskuze (2) Další článek: Hearthstone a Brawl Stars. Startuje 5. ročník Samsung MČR v mobilních hrách

Témata článku: , , Poma, Ostatní modely, Nabíječka, Nejrychlejší nabíjení, Model, Adaptér, Mini +, Výkon, Mini iPhone,