iPhone X v září dostane dva sourozence. Jeden bude větší, druhý levnější a takhle vypadají

Designer a leaker Ben Gesking (@VenyaGeskin1) zveřejnil fotografie maket dvou chystaných iPhonů. Mělo by jít o zvětšenou variantu iPhone X Plus s 6,5" AMOLED displejem a levný 6,1" iPhone s LCD displejem, který v portfoliu zřejmě nahradí iPhone SE. Pokud se jedná o reálnou podobu, tak jde o potvrzení již známých informací.

Oba nabídnou bezrámečkový design s výřezem a skleněná záda, znovu tedy můžeme počítat s bezdrátovým nabíjením. Telefony postrádají 3,5mm jack, navzdory všem divokým spekulacím lightning port zůstává.

Levnější LCD namísto nerezové oceli nabídne hliníkové šasi a zřejmě přijde o 3D Touch. Na obrázku jsou telefony vidět jen v bílém a černém provedení, ale podle spekulací má dojít i na mnohem zajímavější barvy:

Nutné je zmínit, že levnější 6,1" model zřejmě nepřijde hned v září. Ve velkém totiž unikají zprávy ohledně výrobních problémů spojených s bezrámečkovým LCD panelem. Telefon se zřejmě začne prodávat až v říjnu nebo ještě později.

Poměrně zajímavá novinka je i ohledně 6,5" iPhonu X Plus. Nejnovější beta iOS 12 totiž potvrdila, že s jeho rozlišením displeje 1242 × 2688 pixelů nabídne vůbec poprvé landscape mód ve stylu iPadu. Přizpůsobeny jsou pro něj zatím aplikace kalendář, kontakty a zprávy. V systému se dokonce objevila i zmínka o druhé SIM, což může potvrzovat již dříve avizovanou podporu dual SIM.

Kromě dvou zmíněných má Apple představit ještě třetí model, inovovaný iPhone X. Jak se budou telefony jmenovat, zatím není jasné.

Makety nových iPhonů na videu:

Diskuze (40) Další článek: GPS trackery hlídají nejen velké vozové parky. Výhody přinesou i menším firmám

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Apple iPhone XR, Apple iPhone XS Max, Třetí model, Bílé provedení, Hliníkové šasi, Telefon, Zář, Skleněná záda, Zvětšená varianta, Displej, Nejnovější beta, Zajímavá novinka, DOS, Divoká spekulace,