iVysílání: Sedm let České televize už i pro Android

Už i tablet a mobil s Androidem můžete proměnit v televizi. Tedy v Českou televizi. Ta totiž dala zdarma k dispozici svůj archiv sahající sedm let do historie. Video

Česká televize rozšiřuje počet mobilních platforem, z nichž lze komfortně přistupovat do iVysílání, nejobsáhlejšího českého televizního on-line videoarchivu. Přehrávat si pořady ze všech čtyř programových okruhů ČT za posledních bezmála sedm let mohou nyní již i uživatelé smartphonů s operačním systémem Google Android. Aplikaci pro ČT vyrobila společnost Motion Media, jež se podílela už na aplikaci iVysílání pro iPad a iPhone. 

Aplikace iVysílání ČT pro Android obsahuje několik úrovní. Vedle klasické nabídky čtyř nejžhavějších aktuálních pořadů České televize lze hledat v rubrikách Pořady, Podle data a Výběry, nebo si složit vlastní menu nejoblíbenějších pořadů. V něm se pak uživateli u seriálů a cyklických pořadů vždy po televizní premiéře automaticky načítá nový díl seriálu, respektive aktuální vydání pořadu. Vyhledávání pořadů v aplikaci je možné podle žánru i data – k dispozici jsou denní programové plány všech čtyř programových okruhů ČT.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na velké ploše obrazovky tabletu jsou ovládací prvky nepatřičně malé, na telefonech však aplikace vypadá mnohem lépe 

Na některých místech je jasně vidět, že aplikace vznikala primárně pro mobilní telefony a pro velký displej tabletu není ideální. Jak stejná aplikace vypadá na mobilu ukáží blogeři z Dotekománie:


Z tiskové zprávy

iVysílání pro Google Android je již třináctou mobilní aplikací České televize. Diváci již čile využívají aplikace ČT24 pro iPhone, Android, chytré Nokie a systém Samsung Bada. Na stejných platformách jsou také aplikace sportovní ČT4. Speciálně pro iPad byly vytvořeny tři aplikace: ČT24, ČT4 a iVysílání. Právě iVysílání má svou speciální aplikaci také pro iPhone. Těchto dvanáct mobilních aplikací ČT má už přes 250.000 stažení a využívá je denně pravidelně několik desítek tisíc lidí.

Česká televize plánuje na podzim vytvořit aplikace pro nový operační systém Windows Phone 7, který má běžet na nových chytrých mobilech Nokia. Půjde rovněž o aplikace ČT24, ČT4 a iVysílání. Hledají se rovněž možnosti pro nejmodernější verze smartphonu Blackberry.

Diskuze (61) Další článek: Acer Liquid Mini: Android závodí s Ferrari

Témata článku: , , , Apple iPhone 4GB, #Android, IVysílání, Stejná aplikace, Let, Pro +, Sed, Televize, Česká televize,