Jak bude vypadat iPhone 7 Plus v barvě Jet Black, pokud jej nebudete nosit v obalu [galerie]

Jet Black, neboli temně černá, je jedna ze dvou nových barev letošních iPhonů 7. Od všech ostatních barevných barevných variant se liší výrazně lesklým povrchem. Ten na pohled vypadá mimořádně atraktivně, ale praktický zrovna není. Jako magnet přitahuje otisky prstů a náchylný je i na poškrábání.

Klepněte pro větší obrázek
iPhone 7 Plus po dvou týdnech používání bez krytu (foto: 9to5mac.com)

Redaktor portálu 9to5mac.com se přesto rozhodl svůj iPhone 7 Plus v temně černé barvě používat bez obalu, byť k tomu sám Apple „pod čarou“ vybízí, protože mu logicky přišlo škoda pěkný design překrývat silikonovým nebo jiným pouzdrem. Po 14 dnech používání telefon vyfotil a přidal několik postřehů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Velký iPhone 7 Plus s leštěným povrchem se v ruce drží jistěji než matné kovové varianty, které mají větší tendenci vyklouzávat. Samozřejmě „odměnou“ za lépe přilnavý povrch jsou všudypřítomné otisky prstů, telefon je tak potřeba několikrát denně leštit.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Telefon se nevyhnul ani drobným vlasovým škrábancům, které jsou viditelné jen pod určitým úhlem na přímém světle. Vznikly spíše ve spodní části zadního krytu, který je v kontaktu s podložkou, když telefon odkládáte. Vrchní část je přizvednutá a tedy chráněná díky „bradavici“ vyčnívajícího dvojitého fotoaparátu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Podle obrázků to vypadá, že pokud vám smartphone vyloženě nespadne, je míra jeho poškrábání i při používání bez krytu snesitelná, což potvrzuje i jeho majitel. Pokud ale lesklý iPhone 7 nebo 7 Plus plánujete v budoucnu prodat, měli byste ho chránit krytem nebo pouzdrem hned od začátku.

Diskuze (29) Další článek: Huawei se pokusí získat zákazníky zklamané Galaxy Notem 7. Jeho Mate 9 má přijít i v zakřivené variantě

Témata článku: Apple, , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 128GB, Apple iPhone 7 256GB, Apple iPhone 7 Plus, Apple iPhone 7 Plus 128GB, Apple iPhone 7 Plus 256GB, Velký iPhone, GAL, Nos, Vrchní část, ABR, Jak, Plus, Pěkný design, Obal, Jet, Bar, Lesklý povrch, Black,