Jak fotí LG Velvet

U LG Velvet jsem se hodně těšil na foťák, u kterého umí LG občas docela mile překvapit. Pravdu říct, 48Mpx čip je znám z desítek jiných telefonů, takže tady LG nemohlo šlápnout vedle. Díky přepočítávání na nižší rozlišení můžete využít téměř bezztrátový 2× zoom a fotí moc hezky i v noci. Aplikace má přímo režim pro noční fotku a vy si posuvníkem můžete sami upravovat, jak moc chcete fotku světlou. Což se mi hodně líbí, protože občas chci u noční fotky zdůraznit, že jde opravdu o noc a tmavší fotografie může být záměr.

Sestavení fotoaparátu LG Velvet:

  • primární fotoaparát: 48 Mpx, 1/2,0", F1.8, 28 mm, PDAF
  • ultraširoký fotoaparát: 8 Mpx, 1/4,0", F2.2, 15 mm
  • měření hloubky scény: 5 Mpx, F2.4
  • selfie kamera: 16 Mpx, 1/3,06", F1.9, 29 mm

Ultraširoký foťák s 8Mpx snímačem dopadl podle očekávání – neslavně. 8 Mpx je prostě málo a je to znát i za běžného denního světla, natož v noci. To je velká škoda. A poslední, 5Mpx čip je zde jen pro určení hloubky scény. Celkově mě ale Velvet u focení potěšil, navíc dobře zvládá portréty, rovněž selfie snímky stojí za to. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázkové denní snímky
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázkové noční snímky

Video zvládá LG Velvet až v rozlišení 4K, které je velmi dobře stabilizované a hezky barevné. Full HD při 60 fps je na tom podobně, ale zdá se mi technicky ještě o kus lépe zvládnuté. Při Full HD 30 fps můžete u záběrů využít také ultraširoký objektiv a to i během natáčení. 

Ukázkové video:

  • 1 080p, 30 fps
  • 4K, 30 fps
Diskuze (2) Další článek: V červenci jsme cestovali méně do zahraničí. Lákaly hlavně sousední země a Chorvatsko

Témata článku: LG, , , , , , LG Velvet, Ultraširoký foťák, F +, Foťák, Fotka, FPS