Jak na hlasovou schránku EuroTelu I.

EuroTel má několik typů hlasových schránek. Pomůžeme vám s jejich používáním.
Eurotel má v nabídce záznamových služeb poměrně jasno. Na rozdíl od Paegasu neposkytuje vyspělé služby záznamové služby Paegas ClickBox, ale jeho služby jsou v oblasti záznamových služeb překvapivě levnější a v některých směrech i výkonnější.

Pokud si chcete u Eurotelu pořídit záznamník, máte na výběr tři typy. Jejich hlavní rozdíly jsou v cenách, parametrech a samozřejmě v obsahu nabízených služeb. U cen se trochu pozastavím, protože pokud si aktivujte jednu ze dvou variant dražších záznamových služeb, máte volání do hlasové schránky zadarmo. Přechod (tedy aktivace) na výkonnější záznamník je zdarma, tudíž nevidím důvod, proč si nezaktivovat Universal, když to stojí necelých 30 korun za měsíc. Výkonnější schránku si mohou aktivovat pouze majitelé tarifů, takže uživatelé Go karet bohužel utřou. Pokud používáte starší typ sítě TIP, pak máte volání zdarma i u nejlevnější varianty hlasové schránky.

Pokud se podíváte na tabulku porovnávající jednotlivé typy schránek, získáte jasnou představu o jejich rozdílech. Nicméně pojďme do detailů a řekněme si, jak se záznamník od Eurotelu ovládá.

Praktik – schránka zdarma

Je jednoduchý, praktický a hlavně zdarma. O nové hlasové zprávě vás automaticky informuje prostřednictvím textové zprávy. Toto nastavení nelze nijak změnit. Bezpečnost je zajištěna prostřednictvím 1-6 místného kódu, který je přednastaven na 9999. Ostatně o tom se dočtete v článku Jak na hlasovou schránku.

Jak se dostanete do hlasové schránky z vašeho mobilního telefonu?

Vytočíte číslo *99. Schránka vás v tomto případě automaticky pozná a tak není potřeba zadávat číslo hlasové schránky. Po každé je po vás ovšem požadován váš bezpečnostní kód - heslo.

Jak se dostanete do hlasové schránky z jiného telefonu?

Vytočíte +420 602989898 (při volání z tuzemské telefonní sítě nemusíte zadávat mezinárodní předvolbu +42), při volání z cizího mobilu sítě Eurotel stačí zadat *98, pak číslo vaší schránky (vaše telefonní číslo bez předvolby 0) a stisknete #, zadáte vaše heslo a opět stisknete #.

Jak si změníte heslo hlasové schránky?

V hlavni nabídce hlasové schránky stiskněte 3 - 2, zadejte nové jedno až šestimístné heslo a stiskněte #. Pokud nechcete používat heslo, stiskněte při změně #, což ovšem nedoporučuji.

Pokud heslo zapomenete?

Zavolejte na infolinku *11 ze svého mobilního telefonu a spojte se s operátorem 1 - 4. Pokud máte tarifní program bude po vás požadováno vaše identifikační číslo a po té vám buď schránku restartují – vrátí se do původního stavu (všechny zprávy a nastavení budou vymazány a heslo bude 9999), nebo změní bezpečnostní kód na 123. Pokud máte Go kartu bude vám nový kód zaslán formou SMS.

Jak změníte osobní pozdrav?

V hlavní nabídce hlasové schránky stiskněte 3 - 1, namluvte svůj pozdrav a stiskněte # a 2. Schránka vám nový pozdrav přehraje.

Jak zvolíte způsob upozorňování?

Bohužel nezměníte.

Jak zavoláte autorovi zprávy?

Až si zprávu poslechnete, stiskněte 4 a pokud bylo rozpoznáno číslo volajícího, budete s ním automaticky spojeni. Pozor, platíte za volání dle vašeho tarifu plus volání do Záznamové služby.

Parametry Praktik Universal Professional
Číslo schránky *99 *99 *99
Max. délka osobniho pozdravu 30 s 60 s 60 s
Max. délka uložené zprávy 2 min 3 min 3 min
Max. počet uložených zpráv 15 30 50
Doba uchování nových zpráv (dnů) 10 10 17
Doba uchování uložených zpráv (dnů) 5 5 5
Max. počet telefonních seznamů - 2 20
Max. počet položek v tel. seznamu - 10 10
Max. počet faxových stránek - - 100
Rozšíření Holiday
Doba uchování nových zpráv (dnů) 59 79 99
Doba uchování uložených zpráv (dnů) 35 35 35
Ceny (vč. DPH)
Aktivace 0 0 0
Cena/měsíc 0 29,4 99,75
Vybírání zpráv * dle tarifu zdarma zdarma

* v síti T!P je vybírání zpráv zdarma.

Pokračování článku najdete na Mobilmanii zítra.

Váš názor Další článek: EuroTel rozdává sady Go téměř zadarmo

Témata článku: , , , Jak, Cizí mobil, Euro &, Hlas, Euro, Osobní pozdrav