Jak na hlasovou schránku Eurotelu II.

Včera jsme nakousli používání hlasové schránky EuroTelu. Dnes se podrobně podíváme na schránky Universal, Professional a Holiday.
Včera jsme nakousli používání hlasové schránky EuroTelu. Dnes se podrobně podíváme na schránky Universal, Professional a Holiday.

Universal

Tato služba je volitelná a samozřejmě placená. Oproti předchozímu typu schránky má trochu jiné ovládání, rozšířené parametry a navíc nabízí tyto funkce:

Speciální krátkodobá zpráva pro volající

Jedete na dovolenou, tak ať o tom všichni vědí. A až se vrátíte, tak budete mít stejný vzkaz, jako před odjezdem.

Zprávu pro volající nastavíte 3 - 1 - 1. Pokud si zaktivníte speciální hlasovou zprávu, budete na to při vybírání uložených zpráv vždy upozorněni a tak si ji pak nezapomenete smazat.

Upozorňování o doručených zprávách zpětným voláním

Můžete si zvolit, zda budete upozorňováni na vaše hlavní telefonní číslo (váš mobil), nebo na kterékoliv jiné vámi zvolené telefonní číslo zpětným voláním. Schránka vám zavolá, když je v ní uložen nový vzkaz a vy hovor pouze přijmete, zadáte heslo a posloucháte. Navíc je vám doručována i textová zpráva.

Nastavení upozorňování z hlavní nabídky menu hlasové schránky provedete následovně:

  • 3 - 2 - 1 - 1 upozorňování na váš mobil,
  • 3 - 2 - 1 - 2 upozorňování na jiné telefonní číslo,
  • 3 - 2 - 2 zrušení upozorňování.

Jméno schránky

Vaše jméno či přezdívka, kterou bude záznamník používat při komunikaci s okolím. Doporučuji nahrát ve 2. pádu – příjemce zprávy pak uslyší: „Toto je záznamová služba společnosti Eurotel Praha. Máte zprávu od Michala Zámečníka“. Pro nahrání jména schránky volte z hlavní nabídky 3 - 1 - 3.

Odesílání zpráv

Pokud se nemůžete někomu dovolat, nebo s ním nechcete mluvit, můžete mu poslat pouze vzkaz. Pro okamžité odeslání stačí stisknout v hlavní nabídce 2, zadáte jedno či více telefonních čísel mezi nimiž stisknete # a po zadání posledního čísla zadáte # - #. Nahrajete vzkaz: „Nechci s tebou mluvit!!“, pokud ho pak chcete upravit, zadáte 1, jinak ho odešlete 2.

Vzkaz může odejít až ve vámi zadaný čas. Stačí po nahrání zprávy stisknout 3, pak zadáte hodinu a minutu, stisknete #, zadáte den a měsíc, stisknete # - 2.

Přesměrování zpráv

Proč přijatý vzkaz nerozeslat do světa? A navíc k němu můžete připojit komentář. Jakmile si zprávu poslechnete, stiskněte 3, zadejte telefonní číslo (nebo čísla) podobně jako u odesílání zprávy, pro nahrání komentáře stiskněte 1, a zprávu odešlete 2.

Odpověď

Na hlasové zprávy můžete ihned odpovědět. Po přehrání zprávy stiskněte 2, pokud bylo rozeznáno číslo volajícího ihned nahráváte vzkaz, jinak nejprve zadáte číslo. Následuje úprava 1, nebo odeslání 2. Pokud má volající vlastní hlasovou schránku, bude zpráva uložena do ní, Jinak se systém snaží opakovaně doručit vzkaz přímo na telefon.

Osobní seznamy

Posíláte-li často jednu zprávu více osobám najednou, nadefinujte si své osobní seznamy. V hlavní nabídce stiskněte 3 - 3 . Dále pro úpravu 1, vytvoření 3, zrušení 3.

Číselné zprávy

Pokud se někdo dovolá do vaší schránky a stiskne 2. Bude vyzván k zadání telefonního čísla. Vám pak ihned přijde textová zpráva s textem: „Volejte prosím, číslo xxx, Záznamová služba Eurotel“.

Professional

Něco pro otroky archaických faxů. Výčet funkcí zahrnuje všechny možnosti předchozích dvou služeb plus rozšíření parametrů a:

Faxové služby

Aby se faxy, které chodí na vaše faxové číslo(při aktivaci faxových služeb vám bude přiděleno nové číslo pro faxy) ukládaly do vaší schránky, musíte mít správně nastaveno přesměrování faxů na váš záznamník - schránku. Uložené faxy si pak můžete vytisknout třemi způsoby:

Přímo z faxového přístroje, který musí splňovat standart G3 si zavoláte do své hlasové schránky. V hlavním menu stisknete 1. Po vyslechnutí údajů o zprávě stisknete # a tlačítko Start na faxovém přístroji. Pro vytištění všech faxových zpráv zkuste v hlavním menu stisknout 1 - 1 - #.

Příchozí faxové zprávy můžete přesměrovat podobně jako hlasové zprávy. V hlavní nabídce stiskněte 4, zadejte faxové číslo a stiskněte #.

Automatické předávání faxů na zvolené číslo ve zvolený čas. V hlavní nabídce zvolíte 3 - 1 - 4, po té zapnutí předávání 1 - 1, nebo vypnutí 1 - 2. Pokud v nabídce předávání stisknete 2, jste vyzváni k zadání faxového čísla. Po té stisknete #. Můžete si zvolit okamžité předávání a nebo předávání v určitou hodinu a minutu každý den.

Za zaslání faxu je účtován poplatek 4,20 Kč vč. DPH za minutu v rámci sítě Eurotel a do ostatních sítí je to 6,30 Kč vč. DPH za minutu.

Holiday

Pokud jedete na dovolenou a jen tak se nechcete vrátit, aktivujte si na infolince službu Holiday. Zvýší se počet zpráv, které mohou být ve schránce uloženy a především se prodlouží doba uložení nevyslechnutých zpráv. Pokud nebudete na dovolené déle než 35 dní, máte jistotu, že o žádný vzkaz nepřijdete. Aktivace této služby vás vyjde na 30 Kč měsíčně.

Už jste hlasovali v naší anketě o nejlepší mobil pro rok 2001?

Diskuze (1) Další článek: Jak na hlasovou schránku EuroTelu I.

Témata článku: , , , Zvolený čas, Nový vzkaz, Jak, Euro, Hlas, Euro &, Přijatý vzkaz