Jak na hlasovou schránku Paegasu

Nedávno jsme psali o hlasové schránce obecně: k čemu je a jak ji využívat. Dnes se pod lupou podíváme na schránku Paegasu.
Paegas začátkem listopadu za tradičně bombastické reklamní kampaně spustil službu Paegas Click, jejíž součástí je vylepšená hlasová schránka Click Box. Tento nový typ záznamové schránky tak rozšiřuje stávající nabídku Záznamové služby a Záznamové služby Paegas Expert o nové vyspělé služby spojené především s Internetem a WAPem. Na dnešním programu budou právě klasické záznamové schránky, o ClickBoxu a ClickBoxu Easy si popovídáme zítra.

Standardy ovládání

O obecných principech všech hlasových služeb jste si mohli přečíst ve článku: Jak na hlasovou schránku v mobilu. Co se samotného ovládání hlasových schránek týče, jsou navíc pro všechny české operátory shodná následující funkční tlačítka:

Ovládání přehrávání zpráv

  • 1 – zpět o 8 sekund
  • 11 – zpět na začátek zprávy
  • 111 – zpět na začátek předchozí zprávy
  • 3 – skok o 8 sekund vpřed
  • 33 – skok na konec zprávy
  • 5 – vymazat zprávu
  • 6 – skok na další zprávu
  • 7 – pauza

Standardní funkce

  • * – zrušení poslední akce a skok zpět
  • # – potvrzení
  • 8 – nápověda
  • 88 – podrobná nápověda, obecný úvod
  • 9 – návrat do hlavní nabídky
  • 99 – končení spojení

Tolik ke shodným parametrům všech operátorů a nyní se podívejte, jak je na tom s hlasovými schránkami Paegas.

Je poskytována všem uživatelů Twist sad i paušálů zdarma ihned po aktivaci SIM karty Paegas. Funguje podobně jako klasický telefonní záznamník. Se základními operacemi vám poradíme:

Jak se dostanete do hlasové schránky z vašeho mobilního telefonu?

Vytočíte číslo 3311. Schránka vás v tomto případě automaticky pozná a tak není potřeba zadávat žádné heslo.

Jak se dostanete do hlasové schránky z jiného telefonu?

Vytočíte +420603123311 (při volání z tuzemské telefonní sítě nemusíte zadávat mezinárodní předvolbu +42), zadáte číslo své schránky – vaše telefonní číslo bez předvolby 0 a stisknete #, zadáte vaše heslo a opět stisknete #.

Jak si změníte heslo hlasové schránky?

V hlavni nabídce hlasové schránky stiskněte 3 4, zadejte nové čtyřmístné heslo a stiskněte #.

Pokud heslo zapomenete?

Zavolejte do hlasové schránky ze svého mobilního telefonu a stiskněte 8 8 8 *. Heslo vám bude přečteno.

Jak změnit osobní pozdrav?

V hlavní nabídce hlasové schránky stiskněte 31, namluvte svůj pozdrav a stiskněte # a 2. Schránka vám nový ozdrav přehraje.

Jak zvolit způsob upozorňování?

V hlavní nabídce stiskněte 3 6. Pak máte na výběr upozorňování pouze textovou zprávou 2, zavoláním 3, kombinací zprávy a zavolání 1, úplné vypnutí upozorňování 4.

Tato služba je placená a není k dispozici pro uživatele Twist karet. Co nabízí navíc oproti předchozí Záznamové službě? Jednak jsou to parametry schránky – srovnání je v tabulce na konci článku a pak další zajímavé funkce, které ovšem v plné míře využívá asi málokdo:

Přímá odpověď

Po vyslechnutí zprávy můžete nahrát a odeslat svoji odpověď do příslušné hlasové schránky nebo na dané telefonní číslo. Nemáte k dispozici spojení s autorem, ale někdy je lepší poslat samotný vzkaz než se zbytečně vybavovat.

Po vyslechnutí zprávy stiskněte 2, zadejte telefonní číslo i s předvolbou, číslo jiné hlasové schránky (bez 0) nebo číslo telefonního seznamu a stiskněte #. Nahrajte svou odpověď a stiskněte #. Pak máte na výběr nové nahrání 1, odeslání 2, zadání času doručení 3.

Přesměrování vzkazů

Pokud vám někdo zanechá zprávu, můžete tuto zprávu přeposlat spolu s nahraným komentářem nebo bez komentáře do jiné hlasové schránky nebo na jiné telefonní číslo.

Po vyslechnutí zprávy stiskněte 3, zadejte telefonní číslo i s předvolbou, číslo jiné hlasové schránky (bez 0) nebo číslo telefonního seznamu a stiskněte #. Pokud chcete přidat komentář, stiskněte 1, jinak 2 pro odeslání bez komentáře a stiskněte #. Pak máte na výběr nové nahrání 1, odeslání 2, zadání času doručení 3.

Načasování a hromadné rozesílání zpráv

Uložené nebo vámi vytvořené vzkazy či faxy můžete rozesílat na několik telefonních nebo faxových čísel najednou v požadovaném čase. Nahrajete zprávu a sami si určíte, kdy má být zpráva doručena. Ideální služba pro šéfa, který večer zjistí, že je marod. Jednoduše nastaví ranní roznášku vzkazu o své nemoci všem svým zaměstnancům, pokud to nestačí pouze sekretářce.

V hlavním menu stiskněte 2 pro odeslání, zadejte telefonní číslo i s předvolbou, číslo jiné hlasové schránky (bez 0) nebo číslo telefonního seznamu a stiskněte #. Nahrajte svoji zprávu a opět stiskněte #. Po té stiskněte pro změnu 1, pro odeslání 2, pro zadání času doručení 3.

V případě, že vaše zpráva nebude doručena do 22 hodin, nebo příjemce tuto zprávu nevyslechne, budete na toto upozorněni.

Virtuální fax

Pokud hodně cestujete a přitom vám ještě někdo posílá archaické faxy, nechte si je posílat do schránky (při aktivaci faxových služeb vám bude přiděleno nové číslo pro faxy) a kdykoliv si je pak můžete vytisknout na kterémkoliv faxu, který se vyskytuje ve vaší blízkosti, nebo se budou automaticky tisknout v nastavenou dobu na zvoleném faxovém čísle (pokud je na něm dostupný fax).

Pro manuální vytištění faxů stiskněte v hlavním menu 4 pro vybírání faxu, zadejte faxové číslo i s předvolbou, číslo jiné faxové schránky (bez 0) nebo číslo telefonního seznamu a stiskněte #. Fax bude přenesen. Dále máte na výběr vymazání faxu 5, následující fax 6. Pro současné vytištění všech uložených faxů zvolte v hlavním menu 44 a postupujte stejným způsobem.

Pro automatický přenos faxů stiskněte v hlavním menu 3 pro provedení změny a po té 43. Dále nastavujete typ přenášených faxů 1 (máte na výběr přenos všech faxů 3, nepřenášení všech faxů 4), místo určení 2, časový rozpis přeposílání 3.

Za přeposílané hlasové zprávy platíte dle vašeho tarifního programu. Přeposlání faxu je o 2,40 Kč dražší než poslání textové zprávy dle vašeho tarifního programu. Navíc zaplatíte za provolané minuty do vaší schránky, kdy jste tyto operace prováděli.

Parametry Záznamová služba Paegas Expert ClickBox
Číslo schránky 3311 3311 3322
Max. délka osobniho pozdravu 20 s 60 s 20 s
Max. délka uložené zprávy 2 min 3 min 3 min
Max. počet uložených zpráv 40 50 20 MB
Doba uchování nových zpráv 14 dní 14 dní neomezeno
Doba uchování uložených zpráv 14 dní 21 dní neomezeno
Max. počet telefonních seznamů - 20 20 MB
Max. počet položek v tel. seznamu - 10
Max. počet faxových stránek - 99
Ceny (vč. DPH)
aktivace 0 472,5 94,5
cena/měsíc 0 94,5 94,5
Diskuze (1) Další článek: Tipy a triky pro mobily Siemens II.

Témata článku: , Hlas, Osobní pozdrav, Jak, Paegas, Přímá odpověď