Jak ovládat svůj mobil z počítače

Jednoduchý program pro Nokie 7650/3650 a Sony Ericsson P800 umožňuje kompletní správu mobilu přes monitor a klávesnici vašeho PC. K čemu lze aplikaci využít? To se dozvíte po přečtení tohoto článku.

Minulý týden jsem psali o možnostech, jak ovládat svůj počítač z mobilního telefonu. Dnes téma obrátíme. Německá společnost Mobileways nabízí zajímavý software, který naopak umožňuje spravovat mobil z monitoru vašeho počítače. Aplikace je k dispozici ve dvou verzích - Remote S60 a Remote P800. Ti bystřejší již správně zaregistrovali, že první bude určena pro mobily tzv. Series 60 (Nokia 3650, Nokia 7650) a druhá pro komunikátor Sony Ericsson P800.

My jsme vyzkoušeli Remote S60, a to na Nokii 7650. Z webu výrobce je potřeba stáhnout dva soubory. Jeden slouží jako klientský program pro vaše PC (238 kB), druhý pak pro mobil (21 kB). Po instalaci na obě zařízení vyberte způsob propojení. Můžete si vybrat buď infračervený port, kabel či Bluetooth. My jsme vybrali poslední možnost, komfort je přeci jen u bezdrátové technologie Bluetooth největší. Navíc má i co do funkčnosti nejširší využití. K tomu se ale dostaneme až po sléze. Ještě než se pokusíte navázat komunikaci, je dobré navštívit nastavení, kde si navolíte tlačítka, která budou simulovat ta, co se nachází na mobilu. Nabídkou telefonu lze však hravě brouzdat i prostřednictvím kurzorových šipek a klávesy Enter.

 
Nastavení ovládacích kláves a způsobů propojení mobilu s vaším počítačem

Jakmile počítač s mobilem úspěšně propojíte, v okně programu na PC se vám zjeví displej mobilního telefonu. Zdá se to neuvěřitelné, ale díky klávesnici a monitoru počítače můžete telefon neomezeně ovládat stejně jako kdybyste jej měli v ruce. Stejně to funguje i naopak - cokoli s mobilem děláte ručně, lze to pozorovat i na PC. V tomto případě se však vytrácí význam tohoto softwaru. Ten je určen zejména pro lenochy, jež tráví u počítače celý den a jsou líní se zvednout a odepsat třeba na SMS zprávu. Psát SMSky na plnohodnotné klávesnici počítače je přeci úplně jiné kafe než na mobilu.

   
Tak vypadá displej vašeho mobilu v okně programu na PC

Integrovaný foťáček v mobilu nabízí další využití. S tímto programem můžete učinit ze svého telefonu jednoduchou webovou kameru. Stačí aktivovat hledáček a na monitoru pohodlně sledovat to, co telefon právě snímá. Pokud software budete používat s Nokií, není na škodu zahrát si na PC populárního hada. Možností, jak využít Remote S60 (resp. P800), je spousta, záleží na vašich potřebách i fantazii.

   
Píšeme SMS zprávu, prohlížíme si pokoj, hrajeme hada

Program rovněž nabízí možnost ukládání screenshotů, nahrávání AVI souborů s vaším pohybem po mobilu, dvojnásobný zoom pro zvětšení obrazovky na PC, barevné módy (16, 256 a 4096 barev) a pár dalších neméně zajímavých funkcí. Aplikace Remote S60 a P800 je ke stažení na stránkách výrobce a stojí necelých 15 dolarů. 14denní trial verze je pro Nokie 7650/3650 ke stáhnutí zde, pro Sony Ericsson P800 pak zde.

Diskuze (14) Další článek: Sagem my X-3d: GPRS za směšný peníz (test)

Témata článku: , , , , Nokia 3650, Nokia 7650, Sony Ericsson P800, Jak, MOBI, Počítač, Dvojnásobný zoom, Mobil,