Jak přehrát hudbu z mobilu na starém autorádiu

Pokud chcete z rádia ve vašem automobilu poslouchat hudbu uloženou v telefonu, máte v dnešní době hned několik možností. Můžete propojit rádio s telefonem pomocí kabelu, případně technologií Bluetooth. Lze také použít FM vysílač připojený k telefonu. Až na poslední zmiňovanou možnost jsou ale všechny určeny především pro modernější typy rádií. Problém nastává, pokud vlastníte starší automobil a v něm máte patřičně staré autorádio.

Nyní se objevilo řešení v podobě Bluetooth kazety, kterou prostě strčíte do svého starého autorádia, připojíte ji ke zdroji elektrické energie a v telefonu spustíte přenos hudby. Poté si již můžete užívat svou oblíbenou hudbu ve svém autorádiu. Drobný problém vidím v nutnosti stálého připojení k adaptéru cigaretového zapalovače. Zpráva bohužel neuvádí technické detaily o tom, jak je přenos zvuku přesně řešený.

Klepněte pro větší obrázek

Ačkoliv toto řešení není zrovna moderní a cena nového autorádia není vysoká, stále se najde mnoho lidí, kteří mají svoje staré čtyřkolové miláčky v takřka původním stavu (ačkoliv už dávno mají nový automobil). Pro ty je Bluetooth kazeta zajímavou možností, jak si i pouštět oblíbenou hudbu i ze svého starého autorádia. Cena tohoto zajímavého příslušenství je cca 35 amerických dolarů, tedy necelých 600 korun.

Zdroj: intomobile.com

Diskuze (8) Další článek: Tip: Bezplatné tapety a melodie od O2

Témata článku: , Hud, Pře, Auto, Autor, Jak, MOBI, Staré auto, Nové auto, Kazeta, Mobil