Jak vybrat správný notebook domů, pro studenta nebo do práce?

Chystáte se koupit notebook pro sebe nebo své blízké, ale nevíte pro jaký se rozhodnout? Pomůžeme vám zjistit, jaký notebook je pro vás ten pravý. Zároveň vám poradíme, jak ušetříte.

Notebook do domácnosti

Domácí notebook nahrazuje kombinaci stolního počítače s monitorem. Notebook do domácnosti by měl mít dostatečně velkou obrazovku, abyste na něm mohli pohodlně sledovat filmy a brouzdat na internetu. Doma také určitě oceníte nejen dostatek paměti na ukládání multimédií, ale i webkameru a mikrofon, díky kterým se budete moct spojit se vzdálenějšími příbuznými a přáteli. Co s největší pravděpodobností řešit nemusíte, je hmotnost notebooku, protože ho nejspíš nebudete často přenášet.

Klepněte pro větší obrázek

Notebook pro studenta

Student často cestuje do školy, takže jeho notebook by měl být nejen lehký a skladný, ale také odolný a s dlouhou výdrží baterie. Zároveň by studentský notebook měl být dostatečně výkonný, aby zvládal nejen úkoly, ale také přehrát video nebo spustit alespoň jednodušší hru ─ operační paměť aspoň 8 GB a procesor Intel i5 by mu tedy rozhodně neměly chybět.

Klepněte pro větší obrázek

Notebook pro nejnáročnější

Notebook pro profesionála by měl být naprosto spolehlivý i přes vysokou zátěž. Musí zvládat každodenní práci s náročnými programy a ani více spuštěných programů ho nemůže zastavit. Musí tedy mít opravdu výkonný procesor, dostatečně velkou RAM, rychlý SSD a být vyroben z odolných materiálů. Podle typu profese se pak může hodit i zabudovaný výstup pro projektor a rozšíření o dokovací stanici.

Klepněte pro větší obrázek

Ušetřete nákupem renovovaného notebooku

Ani kvalitní notebook nemusí zatížit rodinný rozpočet, pokud víte, kde ho sehnat. S chytrou alternativou přichází projekt Refurbished, e-shop se slovenskými kořeny, který nabízí renovovanou techniku za příjemné ceny. Díky němu nemusíte snižovat své požadavky na výkon notebooku, ale zároveň nezruinujete svůj rozpočet.

Klepněte pro větší obrázek

Renovovaný není repasovaný

Renovované techniky se rozhodně nemusíte bát, nekupujete žádného zajíce v pytli. Refurbished má totiž notebooky detailně nafocené a rozdělené do několika tříd podle vzhledu, přičemž za jejich špičkovou kvalitu a výkon ručí minimálně 2letou zárukou. Renovované notebooky totiž nejsou pokažené nebo opravované, jako ty repasované. Refurbished pracuje s notebooky v 100% stavu. Jednotlivé komponenty prochází rukama zkušených specialistů na renovaci, kteří je zkontrolují, vyčistí, připraví české klávesnice, nahrají software, testují a leští tak, aby byly na co nejvyšší úrovni jak po funkční, tak vizuální stránce. Jen 5 % všech zařízení vyžaduje výměnu komponentů – a stroje po takové výměně jsou ještě více testované. Že je renovovaná technika budoucností dokazuje i to, že za loňský rok prodala firma na Slovensku více než 35 tisíc kusů renovované výpočetní techniky a jen v Čechách spolupracuje už s více než 70ti partnery!

Klepněte pro větší obrázek

Můžete ušetřit a přitom mít kvalitní notebook?

Za stejnou cenu si můžete pořídit buď levný plastový notebook, nebo renovovaný notebook s hliníkovým tělem a výkonnými komponenty, jako je 8 GB RAM, SSD disk a procesor i5, které jsou často zařazeny do těch nejvyšších tříd značek HP, Dell, Fujitsu-Siemens nebo Lenovo. Pokud si pořízením renovovaného notebooku pořád nejste jistí, možná vás bude zajímat, že Refurbished na své notebooky poskytuje 2letou záruku s možností prodloužení až na pět let, rychlý servis a širokou síť partnerů po celé ČR, u kterých si sami můžete otestovat jejich výkon.

Refurbished se svým konceptem prodeje renovované techniky podporuje zejména klasické malé počítačové prodejny. Od konkurence se odlišuje jeho přístup k přírodě a snaha v této oblasti vzdělávat veřejnost – levné plastové notebooky jsou totiž neekologické a neekonomické, protože na výrobu jedné PC sestavy se spotřebuje zhruba 240 kg fosilních paliv a 1500 litrů vody. Renovací techniky ušetřila společnost množství přírodních zdrojů – v prvé řadě dává do oběhu techniku, která díky své kvalitě poslouží více než jen pár let, a v té druhé snižuje množství nakoupených nekvalitních plastových notebooků. Více se dočtete v článku na E15.

Další článek: RECENZE: Motorola One Action – natáčet video na výšku dává poprvé smysl