Jak vypnout zvuk při focení Siemensy řady 65

Telefony Siemens řady x65 jsou neblaze proslulé vydáváním hlasitých zvuků během fotografování; vyniká v tom zejména model M65. Nepříjemný zvuk však lze odstranit.

Je-li je firmware vašeho telefonu 11 a nižší, použijte tento návod na serveru Be inspired. Pokud jste ale už přešli na vyšší firmware 12, který Siemens vydal před dvěma dny, musíte postupovat jinak. Následující návod funguje ale i pro starší verze firmwaru. Číslo softwarové verze zjistíte zadáním kódu *#06# a stisknutím levého funkčního tlačítka Více.

  • Stáhněte si pomocný program z adresy http://download.siemens-club.ru/files/x65/od.rar
  • Připojte telefon k počítači (kabelem nebo přes infraport), spusťte program a nastavte správné číslo portu, rychlost ponechte na 115200.
  • Stiskněte tlačítko Do it, za chvíli se objeví potvrzující hlášení, že vše proběhlo správně.
  • Prostřednictvím programu Mobile Phone Manager, který jste dostali k Siemensu, se z počítače připojte k paměti telefonu. Kromě složky Data, která zde byla dřív, se objevily i dvě další: Cache a Config.
  • Ve složce Config\Default najdete soubor CameraClickMelody.wav, který je příčinou zvuku při focení. Když ho nahradíte prázdným WAVem, telefon bude při fotografování zticha.
  • Prázdný WAV si můžete stáhnout odsud, před zkopírováním soubor přejmenujte na CameraClickMelody.wav.
  • A od této chvíle je ticho.

Tento postup jsem ověřil a opravdu je funkční. Uvědomte si ale, že provádíte činnost, která není zcela v souladu s tím, co Siemens předpokládal, když vám telefon prodal – v případě potíží můžete mít problémy při reklamaci.

Za upozornění děkuji čtenáři Peterovi, který o této možnosti napsal do diskuse

Diskuze (49) Další článek: Můj mobil: Sony Ericsson T630

Témata článku: Siemens, Nepříjemný zvuk, Stisknutí levého, Zvuk, Focení, Jak, Následující návod, Správné číslo, F +