Jak wapovat, internetovat a číst e-maily offline na mobilech Sony

Jeden z našich čtenářů nám zaslal tip, jak s Microsoft Mobile Explorerem wapovat, prohlížet webové stránky a číst poštu offline na mobilech Sony CMD J5/J6/J7/J70 a CMD Z5/Z7. Tuto možnost totiž MME oficiálně nepodporuje.

R@Y: Nedávno se nám podařilo přijít na velice zajímavou věc. S Mobile Explorer totiž jde wapovat, prohlížet web a e-maily offline. Docílíte toho následujícím způsobem (postup je pro Sony CMD-J5/6/J7/70 a pravděpodobně i pro sony CMD-Z5/Z7):

WAP a Internet

Nastavte ve WAP - Nastavení - <profil> - Změnit - Detaily - čas. limit - 60 (nižší hodnota nejde nastavit). Po vypršení tohoto limitu (limit se začne počítat při nečinnosti od načtení aktuální stránky) se Mobile Explorer sám odpojí a vy můžete prohlížet mnoho stránek, které jste navštívil během tohoto připojení offline! O stránku zpět se vrátíte stiskem červeného tlačítka, zeleným vyvoláte obvyklé menu Mobile Exploreru. Při kliknutí na odkaz, který jste zatím nenavštívili, se Mobile Explorer sám připojí. 

E-mail

Nastavte v Příslušenství - E-mail - Nastavení - Detaily - čas. limit - 60 (nižší hodnota nejde nastavit). Po vypršení tohoto limitu se Mobile Explorer sám odpojí a vy můžete číst e-maily, které jste navštívili během tohoto připojení offline! O stránku zpět se vrátíte stiskem červeného tlačítka, zeleným vyvoláte obvyklé menu Mobile Exploreru. Při kliknutí na e-mail, který jste zatím nestáhnuli, se ME sám připojí. 

Doufám, že tento stručný příspěvek pomůže majitelům výše uvedeným mobilů Sony a případně jiným, které používají MME. 
 
Autor příspěvku provozuje web o mobilech Sony www.cmd-site.zde.cz.

Diskuze (15) Další článek: Diskuse: využíváte výhod EMS?

Témata článku: Sony, , , , , Sony CMD-Z5, Jak, Číst, Profil & gt, Mobil, Son, Mail, WAP, MOBI