Jak zdarma posílat textovky z webu na T-Mobile

Na internetu existují brány, které umožňují zdarma zaslat omezené množství textových zpráv do sítě T-Mobile. Připravte se však na dlouhé registrace, reklamy a omezení.

Na internetu se objevují informace o zahraničních webových bránách, které umožňují neplacené zasílání textových zpráv do sítě T-Mobile i po zpoplatnění dne čtrvrtého února. Esemesku si může zaslat opravdu každý a nemusí zaplatit (téměř) ani korunu. Jako vždy a všude, i zde figurují jistá ale...

Registrace, omezení, reklamy...

Jste-li odhodlání si „zadarmiko textovku“ poslat, připravte se na zdlouhavé registrace, omezení množství zpráv či dokonce reklamní zprávy. Příkladem nám může být server 1rstWAP, který umožňuje zaslání až patnácti SMS za týden. Nejprve musíte podstoupit bezplatnou, leč zdlouhavou, registraci. Doporučuji přečíst obecné podmínky, které musíte ke zdárnému dokončení registrace odsouhlasit. Zde si totiž 1rstWAP vyhrazuje právo zasílat reklamu na vaše telefonní číslo. Závěrečnou fází je verifikace, kdy je vám na mobil zaslán kód, pomocí kterého registraci dokončíte.

Z vlastní zkušenosti i z dosavadních ohlasů na internetu je patrné, že služba funguje a doručení zpráv je spolehlivé. Některým uživatelům však činí potíže samotná registrace. Velkým pozitivem je fakt, že se příjemci zobrazí číslo odesilatele (tedy to vaše). Vzápětí se však nabízí otázka, jak dlouho bude tento stav zachován a kolik reklamních textovek bude 1rstWAP zasílat.

Tip: Na internetu je spousta dalších webových bran. Drtivá většina vyžaduje bezplatnou registraci. Jejich funkčnost jsme neověřovali, máte-li chuť, vyzkoušejte je a podělte se s námi v diskusním fóru: Vizzavi.co.uk, Genie.co.uk či Breathe.com.

I několik zpráv se hodí

S pohodlným a levným zasíláním textových zpráv u T-Mobilu se musíme jedou pro vždy rozloučit. Výše zmíněné služby mohou pomoci zejména uživatelům, kteří nevyužívají služeb T-Mobilu. Omezení v počtu zaslaných zpráv jsou značná, nicméně i několik zpráv týdně může pomoci.

Otázka do diskuse: Budete využívat bezplatné brány jako 1rstWAP? Vystačíte si s patnácti SMS týdně?

Diskuze (140) Další článek: Sony Ericsson T300: zkušenosti s digitálním fotoaparátem

Témata článku: , , , Web, MOBI, Jak, Text, Mobil, Žďár, Posila, T Mobil, T - Mobil