Jako na běžícím páse. Samsung v ČR aktualizuje Galaxy Note 9 na Android Pie

Včera jsme vás informovali o tom, že Samsung v ČR spustil aktualizace Galaxy S9 a Galaxy S9+ na Android Pie, a hned dnes se dostal na řadu tabletofon Galaxy Note 9! Samsungu sice vývoj nové ROM postavené na Androidu Pie s novou nadstavbou One UI trval dlouho, potěšitelné je však to, že všechny aktuální vlajkové modely Samsungu se v ČR dočkaly aktualizace takřka ve stejný okamžik.

Aktualizační balíček má velikost 1 592 MB, u Galaxy Note 9 z volného trhu se však nenabídl automaticky. Aktualizaci jsme museli vyvolat ručně přes Nastavení - Aktualizace softwaru - Stáhnout aktualizace. Samotný update trval zhruba 15 minut a v telefonu zůstala veškerá stávající data i nainstalované aplikace. Seznam změn je přitom stejný jako u Galaxy S9. Mezi největší novinky můžeme zařadit systémový noční režim, ovládání systému gesty nebo eliminace animací, které, zvláště při spouštění aplikací, zbytečně zdržují. Prostředí tak působí svižněji, než kdy dříve.

Podívejte se na novou nadstavbou One UI od Samsungu:

Diskuze (89) Další článek: Asus začne prodávat dvojici nových Zenfonů s čistým Androidem a velkou baterií

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 9, Ovládání systému, Pius, Galax Note, Samsun, GAL, Sam, Aktualizace, Pas, Běžící pás, Aktualizační balíček, Jak, Česká republika, Nainstalovaná aplikace, Pás, Největší novinka,