Jako nedobytný trezor. Bezpečnost dat u Galaxy S20 obstarává miničip S3K250AF

Samsung na svém blogu potvrdil masovou výrobu miniaturního bezpečnostního prvku pro ukládání citlivých uživatelských dat. Čip s označením S3K250AF splňuje úroveň zabezpečení CC EAL 5+ (Common Criteria Evaluation Assurance Level), a jako první se dostane do řady Galaxy S20. Porovnání rozměrů čipu a hrotu ostrouhané tužky mluví za vše, v telefonu rozhodně moc místa nezabírá, o to větší jsou však jeho možnosti zabezpečení.

A začněme těmi vnějšími. Tzv. Secure Element je chráněn proti laseru, výpadkům napětí i reverznímu inženýrství. Pro případného hackera je tedy extrémně složité dostat se k uloženým citlivým údajům, ještě když vezmeme v potaz to, že se jedná o izolované úložiště, jehož doplňkový software odolá opakovaným útokům hackerů, malwaru i různých virům. 

V čipu budou uloženy citlivé údaje, jako např. kryptoměnová data, otisky prstů, skeny obličeje, přihlašovací údaje, hesla, PIN kódy a další. Samsung se tak přidává k dalším výrobcům, kteří se spoléhají na samostatný hardwarový bezpečnostní čip. Apple používá u iPhonů procesor Secure Enclave (SEP), Google zase u Pixelů vsadil na čip Titan M. Secure Element Samsung S3K250AF se poprvé objeví u řady Galaxy S20, a Samsung jej brzy zpřístupní i dalším mobilním výrobcům jako dokoupitelnou komponentu.

Zdroj Samsung News

Diskuze (3) Další článek: Prvními smartphony s certifikací USB Fast Charger jsou Samsungy řady Galaxy S20

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Samsung News, CC EAL, Bezpečnost dat, Data, Secure Enclave, Trezor, Hacker, Mini, Mini +, Čip, Citlivý údaj, Jak