Jakou sadu Go k Vánocům?

Nevíte, jakou sadu Go si dát k Vánocům? Připravili jsme pro vás jejich přehled, včetně stručných popisů telefonů a dárků, které v sadách najdete.
V pátek jsme psali o tom, jaké dárky si pro nás operátoři připravili na předvánoční trh. EuroTelc trochu ztěžuje situaci tím, že obsah sad Go je trošku odlišný. Proto jsme připravili jejich přehled, obsah a ceny. Jen podotýkám, že všechny sady obsahují kartu Go přednabitou na 500 Kč, odpovědní kupon v hodnotě 100 Kč, telefon, cestovní nabíječku, dárkový kupon na 300 Kč a od prvního prosince také jednu kartu Go navíc. Ta není přednabitá (je tedy prázdná) a nemá aktivovanou hlasovou schránku.

Sady se podle označení dělí na tři skupiny:

  • speciální vánoční sady,
  • sady nabízené se službou Juice,
  • standardně nabízené sady.

Speciální vánoční sady

Nejlevnější sadou z tohoto balíčku je Go Tuti. Ta obsahuje mobilní telefon Alcatel One Touch Gum db a kromě již uvedených dárků také plyšový obal ve tvaru vrány. Školáka s ním moc nepotěšíte, ale malé dítě určitě ano. Sada stojí 3 999 Kč.

O dva tisíce dražší je sada Go Wow. V ní najdete velmi dobrý mobil Alcatel One Touch 301, kterému byla redakcí časopisu Mobility udělena cena Opravdová mobilita. Telefon je velmi malý a příjemný do ruky, wapuje, má pětiřádkový displej a jednoduchý organizér. Ve své cenové kategorii jde o jeden z nejlepších mobilů (ne-li nejlepší). Cena sady je 5 999 Kč a najdete v ní navíc bondovku. Pokud chcete o tomto mobilu vědět víc, přečtěte si naši recenzi. A pokud byste jej chtěli vyhrát, máte možnost v naší soutěži.

Sada Go Chat

Sady Go Chat a Go Tech stojí shodně 9 995 Kč a jsou to nejdražší Go sady, které EuroTel nyní nabízí. V sadě Go Chat najdete mobilní telefon Nokia 3310, v Go Tech pak „komunikátor“ Motorola v100. Nokia 3310 je vedle mobilu Siemens C35i to nejlepší, co si v sadě Go můžete koupit. Podrobnou recenzi najdete zde.

Naopak Motorola v100, ačkoliv má klávesnici urychlující psaní textovek, pravděpodobně příliš úspěšná nebude. Dosvědčují to reakce na tento mobil v našich diskusních fórech – buď u recenze nebo u preview. V obou baleních najdete také bondovky; ostatně s v100 si jinak než s bondovkou nezavoláte, zde jde o standardní příslušenství.

Sady nabízené se službou Juice

V této skupině se prodávají celkem tři sady. Nejlevnější s cenou 4 995 Kč jsou sady Go Cool a Go Trend.

První obsahuje mobil Alcatel One Touch View WAP db, který je defacto jen vylepšeným modelem OT Club. Má větší displej, na který se vejdou až čtyři řádky, a WAP. Jeho vzhled není příliš atraktivní a pokud chcete opravdu dobrý mobil této značky, pořiďte si raději o tisícovku dražší sadu Go Wov s mobilem OT 301. Recenze mobilu OT View WAP je zde.

Sada Go Cool

V sadě Go Trend najdete mobil Motorola Talkabout T2288 , jeden první wapových mobilů. Velikostí, hmotností i výdrží je podobný novějšímu mobilu Talkabout T180, který však má na displeji jen dva textové řádky a nemá WAP. Jinak je tento mobil celkově horší než OT View WAP, protože nepodporuje časové funkce a budík. Recenzi si můžete přečíst zde.

Posledním mobilem wapovým mobilem z nabídky EuroTelu je špičkový Siemens C35i v sadě Go Hot. Ta stojí příjemných 7 995 Kč a přitom je funkčně lepší než o dva tisíce dražší mobil Nokia 3310. Má v zásadě všechny funkce jako S35i, chybí jen hlasové vytáčení, infraport a kalendář. Čtyřřádkový displej pro wapování postačí a množství ostatních funkcí uspokojí téměř každého. Srovnání s Nokií 3310 najdete zde a porovnání s ostatními mobily Siemens řady 35 zase tady.

Standardně nabízené sady

Tyto sady nabízí EuroTel už hezkou dobu a je na nich velmi patrný cenový vývoj. Nejlevnější sada Go Star s mobilem Philips Savvy stála při uvedení na trh necelých sedm tisíc, dnes ji koupíte za 2 995 Kč. Tento mobil se u nás příliš neujal, proto jeho cena klesá. EuroTel se pravděpodobně zbavuje zásob. Ani obrázkové textovky neodkázaly přimět lidi k hromadným nákupům. Necháte se nyní zlákat velmi nízkou cenou?

Sada Go Fit

Další dvě sady jsou téměř stejné. Go Pop za 3 495 Kč obsahuje mobil Alcatel One Touch Max db, sada Go Fit za 3 995 Kč pak mobil Alcatel One Touch Club db . Jediný rozdíl mezi mobily je ten, že OT Club se nabízí v decentnějších barvách, funkčně jsou mobily stejné. Mají dva řádky pro texty, časové funkce, SIM Toolkit i budík, žádné další vybavení však nehledejte. Zkušenosti s mobilem AOT Club db najdete zde .

V seznamu sad se drží zuby nehty již dlouhou dobu sada Go City s Nokií 5110 za 4 995 Kč. Na trh byl uveden již v polovině roku 1998 a přitom jde stále na dračku. Proč? Dlouho vydrží a navíc má výměnné přední kryty. Funkčně je téměř shodný s Nokií 3210, není však duální, nemá SIM Toolkit (to EuroTelu vůbec nevadí) a neumí datum. Vězte však, že ani s tímto mobilem si dnes neuděláte ostudu.

Pokud přece jen potřebujete trošku menší, lehčí a duální mobil, můžete sáhnout po Ericssonu T10 v sadě Go Styl. Stojí jen 5 995 Kč, tedy o tisícovku víc a přitom má vlastní paměť na telefonní čísla a textové zprávy. Displej je sice jen třířádkový, zato překvapivě detailní. Na jeden řádek se tak vejde opravdu hodně znaků, což se hodí zejména při psaní textovek. O zkušenostech s tímto mobilem jsme psali zde.

Sada Go Pro

A konečně poslední sadou je Go Pro za 7 995 Kč, z niž vybalíte mobil Nokia 3210. Má téměř stejné funkce jako Nokia 5110, jen nemá anténu, umí navíc datum, je duální a má SIM Toolkit. Stejně jako 5110 nebo 3310 také 3210 vydrží nabitá okolo týdne – tyto tři mobily drží současné rekordy výdrže. Také se hodně dlouho nabíjí, okolo šesti hodin. Nevím však, zda SIM Toolkit, dualita a integrovaná anténa vyváží ten třítisícový rozdíl mezi 3210 a 5110.

A mimochodem, velmi hezký přehled vlastností těchto mobilů najdete kromě naší databáze také na webu Go Ježíšku Go.

Diskuze (8) Další článek: Duel: Nokia 7110 versus Siemens S35i

Témata článku: , , Alcatel One Touch View, Nokia 3210, Nokia 3310, Siemens C35i, Sad, Go Star, Jak