JavaPhone: velké ideály na Linuxu a Javě

Před více než půl rokem společnost Sun Microsystems oznámila intenzivně probíhající vývoj mobilního telefonu JavaPhone, který by měl přímo konkurovat americkému Apple iPhonu. JavaPhone je založen na operačním systému JavaFXMobile (platforma GNU/Linux, obsahující kompletní Javu VM 6) a slibuje revoluční uživatelské prostředí a jednodušší práci s běžnými aplikacemi. Celkový design telefonu připomíná konkurenční iPhone, ovšem finální verze ještě není hotova, tudíž se dočkáme změn, ale pouze minimálních. Firma Sun Microsystems však nedokázala telefon sama na velkém trhu prosadit a tak ke spolupráci přizvala společnost Samsung, která se nyní oficiálně na vývoji JavaPhonu podílí.

Hlavní prioritou tohoto mobilního telefonu by měla být nízká cena, kde je u iPhonu mezi americkým a evropským trhem obrovský cenový rozdíl, více propracované aplikace, technologie a samozřejmě ovládání. Vše je ale zatím pouze v oblasti spekulací a nic není potvrzeno ani vyvráceno, nezbývá tedy nic víc, než čekat na další informace. Na světový trh by se tato novinka měla dostat už za pár měsíců.

Klepněte pro větší obrázek
Jako ilustrační obrázek pro JavaPhone posloužil mnoha zahraničním serverům FIC Neo1973 (čtěte zde), jeho skutečná podoba však bude pravděpodobně jiná
 
Diskuze (6) Další článek: Sony Ericsson K850i: velká fotogalerie

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Skutečná podoba, Idea, Sun Microsystems