Javové hry: od plážového volejbalu až k tučňákům

Milovníci plážového volejbalu si mohou užívat svoji oblíbenou zábavu i v zimě a i milovníci logických her si přijdou na své. Představíme vám také nové přírůstky do oblíbené série her s tučňáky Yetisports.

Playman Beach Volley

Slunce svítí, teplota je třicet stupňů ve stínu a není co dělat. Co takhle si zahrát plážový volejbal? K uskutečnění tohoto snu buď musíte odjed hodně daleko na jih nebo si vzít do ruky mobilní telefon a zkusit si zahrát Playman Beach Volley. V této hře bude jen a jen na vás, zda-li dovedete dvojici svých hráčů až ke zdárnému vítězství ve všech turnajích.

Možnosti pohybu každé z postav jsou velmi omezené, každá má na výběr jen dvě políčka kam může jít. Ovládání je jednoduché, ale chvíli trvá, než si na něj hráč zvykne a alespoň ze začátku bude docházet k občasným přehmatům, které mohou negativně ovlivnit výsledek zápasu, který se mimochodem hraje až do doby, než jeden z týmů získá pět bodů. To se může odehrát v několika málo desítkách sekund, ale také se to může protáhnout na dlouhé minuty. Velmi často totiž dochází k předlouhým výměnám, kde se čeká na chybu soupeře a ten se ji pochopitelně snaží neudělat.

Cena Playman Beach Volley je sice vyšší než bývá obvyklé, ale jelikož se jedná o skutečně povedenou a zábavnou hru, dá se akceptovat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Výběr turnaje • zápas v plném proudu • výsledky

Cena: 80 Kč
Další informace:
Redboss.cz

Clix

Poslední dobou se nás autoři her pro všechny herní platformy snaží uchvátit co nejlepší grafikou, realističností a podobnými vymoženostmi na úkor hratelnosti. Zapomíná se občas na to, že v jednoduchosti je síla. A právě tímto heslem se pravděpodobně řídili i autoři logické hry Clix. Námět hry není sice nijak originální, ale i přesto si najde místo v mnoha mobilních telefonech.

Úkol je jednoduchý, v každém kole se musí hráč zbavit všech kostiček, které jsou barevně rozlišeny a odstranit jdou jen v případě, když se v jejich těsném okolí nachází jedna nebo více dalších kostek stejné barvy. Když se hráči podaří eliminovat všechny kostky v dané obrazovce, postupuje do dalšího kola, kde se objeví i kostičky s novou barvou a tím se i zvýší obtížnost. V prvním kole, kde jsou jen dvě barvy, se hra zdá být až moc jednoduchou, ale již ve druhém kole budou mít někteří hráči velké problémy s likvidováním jednotlivých barev a přes vyšší kola se dostanou jen ti nejotrlejší. Ve chvíli, kdy již hráč nemá možnost odstranit další kostky, hra končí a hráč je vyzván k zadání svého jména, které je posléze uloženo do tabulky.

Na telefonech se Symbianem Series 60 se objevuje malá chyba, nezobrazuje se tabulka nejlepších hráčů. Tento drobný nedostatek hře ale na hratelnosti a zábavě nijak neubírá. Velkou výhodou je fakt, že se jedná o freeware a hru si můžete stáhnout zcela zdarma.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Cena: zdarma
Další informace:
Redboss.cz

Yetisports 5 a 7

Před nedávnem jsme psali o prvních čtyřech dílech dnes již legendární série Yetisports. Od té doby se na mobilních telefonech objevily nové dva díly – pátý a sedmý. Šestý díl se prozatím na mobilních telefonech neobjevil a jen sami tvůrci mohou vědět, zda-li se vůbec objeví.

V pátém pokračování si Yeti zahraje golf, místo golfové hole má však plameňáka a jako míček použil tučňáka. Cílem není ale trefit důlek, ale dostat zmíněného tučňáka co nejdále od výchozí pozice. To není nijak jednoduché, jelikož v cestě mu stojí nástrahy africké přírody, kterými jsou například stromy, či žirafy. Hráč má celkem sedm odpalů a výsledná vzdálenost se zapisuje do tabulky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Je to pták? Je to letadlo? Ne, je to odpálený tučňák • přelet nad žirafou ve spárech • supa opravdu velká překážka

Sedmý díl se odehrává na horách a Yeti zde vyměnil plameňákovou hůl za snowboardové prkno. Při sjezdu ze svahu má hráč za úkol nejen dojet do cíle dříve než-li deset tučňáků, kteří stejný svah sjíždějí také, ale ještě získat co nejvíce bodů za triky prováděné při výskoku do vzduchu. Další způsob, jak získat nějaké ty body navíc, je přejíždění svých oponentů – tučňáků. Všechny díly Yetisports jsou výborné pro odreagování, ale určitě nejsou tím pravým ořechovým pro ochránce zvířat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Herní menu • velký skok… •  … plus nějaký ten trik

Cena: přibližně 130 Kč
Další informace:
yetisports.org

Diskuze (11) Další článek: Nokia nabízí foto balíček ke svým megapixelovým fotomobilům

Témata článku: , , Vole, Likvidování, Drobný nedostatek, PLA, Malá chyba, Plameňák, Výchozí pozice, Velká překážka, Pláž