JBL láká na sluchátka s neomezenou dobou přehrávání. S nabíjením baterie pomůže starý známý trik

JBL má myšlenku a zkouší ověřit její životaschopnost na crowdfundingové platformě Indiegogo. Věříte, že je možné vyrobit sluchátka, která nebudete muset nikdy dobíjet? Projekt JBL Reflect Eternal využívá staré známé integrace fotovoltaiky, která už nefungovala na tolika zařízeních před tím. Konstruktéři však věří, že se sluchátky to bude jiné, tady jsou jejich argumenty:

  1. spotřeba energie je u sluchátek relativně malá
  2. plocha hlavového oblouku je relativně velká na umístění panelu
  3. použitý panel dokáže brát energii jak ze slunce, tak z umělého osvětlení
  4. sluchátka nepoužíváme pořád, tedy spotřebovávat energii budou jen občas, zato získávat ji mohou pořád (tedy kromě noci a hodin, kdy máte zhasnuto)

Tak či tak, lidé téhle myšlence ve spojení se značkou JBL věří, a ještě první den je cíl kampaně na Indiegogo splněný.

JBL slibuje, že pokud strávíte se sluchátky na slunci dvě a půl hodiny denně, vydrží přehrávat na věky. Při 90 minutách denně je to 68 hodin reprodukce, bez energie ze světla vystačí baterie na 24 hodin. Kromě přehrávání hudby streamované přes Bluetooth sluchátka zvládnou i telefonovat, umí Google Assistanta a Amazon Alexu. Stupeň ochrany IPX4 znamená, že je nerozhodí pot nebo lehčí déšť.

K prvním zákazníkům se mají sluchátka dostat v říjnu 2020, k dispozici budou dvě barvy: zelená a červená. Cena na Indiegogo začínala na 75 dolarech (asi 2 100 Kč), v produkci budou za dvojnásobek.

Takhle se JBL prezentuje na Indiegogo:

Diskuze (6) Další článek: Uklidnění obchodní války je na dobré cestě. USA a Čína se dohodly na první fázi obchodní smlouvy

Témata článku: , , , , , , Trik, Starý, Sluchátko, Přehrávání, Energie, Stupeň ochrany, Známý trik, Životaschopnost, Nabíjení baterie, Amazon Alex, Google Assistanta, Neo +,