Je to tady: T-Mobile zrušil možnost posílat SMS z internetu zdarma!

Stalo se to, o čem se šušká už několik měsíců: operátoři ruší webové brány pro posílání SMS zdarma. Jako první se odvážil T-Mobile.

T-Mobile je první mobilní operátor v Česku, který se odhodlal zrušit internetovou SMS bránu, přes kterou bylo možné doposud posílat SMS zcela zdarma.

Od 4. února budou moci zákazníci T-Mobilu posílat textové zprávy z internetu jen po přihlášení do portálu t-zones. Zprávy z něj bude možno posílat na všechny mobilní operátory i do zahraničí, ovšem s jednou podstatnou změnou - zaplatíte za ně stejně, jako byste SMS poslali z mobilu.

Zároveň budou zrušeny staré mobilní e-mailové adresy sms.paegas.cz a nadále bude možné využívat jen mobilní e-maily s doménou t-email.cz.

Zpoplatněna je také služba pro přeposílání e-mailů na mobilní telefony formou textové zprávy. Zdarma zůstává jen notifikace o nové zprávy v e-mailové schránce na t-zones, vlastní přeposlání zprávy je však zpoplatněno stejně jako textová zpráva podle vašeho tarifu.

Dalo se to čekat

Zprávy o snaze zrušit volné webové brány se k nám do redakce od různých zdrojů dostávaly již více než půl roku. Jen málokde v zahraničí najdete tuto službu v takovém rozsahu jako u nás a operátorům internetovými bránami utíkají peníze. V dnešní situaci, kdy zákazníci nepřibývají, je nutné hledat nové a nové služby, kterými by se ze stávajících uživatelů dalo dostat více peněz. Zrušení SMS bran je naprosto logický krok, který lze pochopit.

Oživeno čtvrtek, 16.00: Získali jsme vyjádření Eurotelu. O zrušení SMS brány na internetu v nejbližší době neuvažuje, i když samozřejmě bude sledovat a vyhodnocovat reakce na trhu.


Tisková zpráva

4. února 2003 vstoupí v platnost změna týkající se možnosti odesílání SMS zpráv z webového rozhraní. Od uvedeného data bude nová, rozšířená T-Mobile SMS brána přístupná pouze registrovaným uživatelům portálu t-zones. Z t-zones na adrese www.t-zones.cz mohou zákazníci po přihlášení odesílat SMS na jakékoliv mobilní telefonní číslo v České republice a v zahraničí bez časového omezení. Odeslané SMS z t-zones budou zákazníkovi účtovány dle jeho tarifu. 

Ke stejnému datu budou zrušeny staré mobilní e-mailové adresy ve tvaru alias@sms.paegas.cz. Novou mobilní e-mailovou adresu získají zákazníci registrací na www.t-zones.cz a aktivací univerzální elektronické schránky MobileBox, MobileBox Easy nebo služby MobilePager.

Přeposílání e-mailových zpráv z MobileBoxu, MobileBoxu Easy a MobilePageru formou SMS na mobilní telefon bude od 4. února zpoplatněno sazbou za odeslání SMS dle tarifu zákazníka (upozornění o doručení nové e-mailové zprávy – notifikace na mobilní telefon – bude i nadále zdarma). Služba MobilePager bude také nabízet rozšířené možnosti filtrování pro přeposílání e-mailových zpráv a uživatel bude mít přednastaven jiný typ filtru, než jaký dosud používal. Pro náležité přeposílání e-mailových zpráv by si měl uživatel po 4. únoru ověřit, resp. upravit nastavení svého MobilePageru.

Bližší informace ke všem uvedeným úpravám lze najít na www.t-mobile.cz a www.t-zones.cz.

Diskuze (432) Další článek: Tenhle způsob SMS Vánoc zdá se mi poměrně šťastným...

Témata článku: , , , , , Posila, T Mobil, Žďár, Uvedené data, Možnost, T - Mobil, Mobil, MOBI