Je to znovu výrobce krytů, kdo prozradil podobu nového špičkového Huawei. Měsíc před premiérou

Před jarními premiérami nové generace smartphonů dochází tradičně k mnoha únikům, které předčasně odhalují podobu novinek. Některé mají na svědomí novináři s přístupem k interním informacím firem, za jiné si výrobci mohou sami – nedůsledně hlídají stránky svoje nebo svých partnerů. Výrobcům krytů na mobil totiž poskytují informace o designu zařízení s předstihem, aby zavčas stačili vyrobit příslušenství podle požadovaných rozměrů.

Americký Spigen patří mezi známé výrobce krytů a už nyní má na svých stránkách k objednání kryty na smartphony Huawei P30 a Huawei P30 Pro, ačkoli tato nová rodina vlajkových modelů ještě zdaleka nebyla představena. Podle posledních informací tyto dva telefony nedostanou prostor ani v Barceloně – světová smartphonová trojka je chce představit na samostatné akci koncem března. Kryt si nicméně „do zásoby“ můžete pořídit už nyní.

Displej s kapkovitým výřezem?

Vzhledem k tomu, že jde o transparentní plastový TPU obal, odhaluje prakticky vše z podoby očekávaných zařízení. P30 Pro dostane dokonce čtveřici kamer v uspořádání svisle pod sebou, P30 si vystačí s trojicí čoček. Logo Leica na renderech vidět není, ale to neznamená, že spolupráce s německou značkou nebude pokračovat. Dvoutónový blesk se u nižšího modelu ještě vešel pod zástup čoček, Pro verze jej má vychýlený vpravo, spolu s čidly pro laserové ostření a pravděpodobně i funkci 3D fotoaparátu ToF. Chybějící viditelná čtečka kdekoli na těle značí, že bude u obou verzí v displeji.

Poněkud překvapivý je design přední displejové strany. Z renderů nelze s jistotou určit, zda je panel k okrajům mírně zahnutý nebo zcela rovný. Každopádně však obsahuje pouze kapkovitý výřez pro přední kameru, nikoli širší vaničku, a tak je otázkou, zda bude obsahovat 3D odemykání obličejem, jaké má např. Mate 20 Pro. Design přední strany nicméně pro výrobce krytů není až tak podstatný, a tak je možné, že se do oficiálního uvedení novinky ještě změní.

Co je a jak funguje 3D ToF kamera v mobilu:

Diskuze (4) Další článek: Xiaomi chce ukončit bezrámečkový závod. Patent slibuje displej na 100 % čelní strany

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , Premier, Tof kamera, Čočka, Meš, TPU, Kryt, Pře, Kamera, Pro +, Objednání, Výřez, Výrobce, Podoba