Jeden z nejlevnějších LTE smartphonů v prodeji. Alcatel 1 má protáhlý displej a odlehčený Android

Alcatel začal na českém trhu prodávat svůj nejnižší model Alcatel 1. Smartphone představuje naprostý základ, který naštěstí nezapomíná na důležitou LTE konektivitu. V duchu současných trendů i u tohoto modelu nalezneme protáhlý displej s poměrem stran 18 : 9. Telefon pohání kvůli jeho slabšímu hardwaru odlehčená verze Androidu Oreo – Go Edition. V prodeji je za 1 990 Kč v černé a modré barvě.

Pětipalcový displej nabídne hrubší rozlišení 480 × 960 bodů. Okraje sice nejsou úplně nejtenčí, ale i tak telefon velikostně odpovídá starším 4,5palcovým modelům. O výkon se stará procesor MediaTek MT6739, více jak 1 GB operační paměti a 8 GB vnitřního úložiště nemůžeme u nejnižšího modelu očekávat. Zachována zůstala podpora paměťových karet.

Telefon má plastové zaoblené tělo, které imituje broušený kov. Uvnitř se nachází baterie s kapacitou 2 000 mAh, která se dobíjí přes microUSB konektor. Potěší přítomnost 3,5mm jacku a FM rádia. Fotoaparát s jednou čočkou poskytne 5Mpx rozlišení a neumí automaticky ostřit. Nabízí isadu funkcí nazvanou Sociální režim, která slouží k focení, rychlé úpravě fotek a jejich sdílení, a kreativní nástroje Photo Booth a Social Square.

Telefon obsahuje předinstalovanou sadu Go aplikací, např. Google Go, Google Maps Go, Gmail Go a další. Součástí této speciální platformy je také přístup na YouTube Go, který umožňuje stahovat videa do telefonu a sledovat je offline, pokud není k dispozici internetové připojení. Obchod Google Play obsahuje nabídku mnoha dalších aplikací vytvořených přímo pro zařízení využívající system Android Go edition, včetně aplikací Facebook Lite, Skype Lite atd. 

Alcatel 1
rozměry a hmotnost: 138 × 66 × 9,8 mm, 134 g
displej: 5,0", kapacitní IPS LCD, 480 × 960, 215 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1 GB, baterie: 2 000 mAh
procesor: Mediatek MT6739 (4× Cortex-A53, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 8.0 - Go edice (Oreo)
fotoaparát: 5MPx, video (1 280 × 720), blesk
34 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (3) Další článek: BlackBerry Key2 je nejlepší smartphone s klávesnicí. Získá si i náročnější uživatele

Témata článku: Alcatel, , , , , , , , , , , , , Alcatel 1, Slabý hardware, Nejnižší model, Naprostý základ, Pro +, Gmail Go, Zařízení využívající, Aplikace, Rychlá úprava, Protáhlý displej, Telefon, Displej,