Jedna novinka za druhou – NEC

Na probíhajícím veletrhu ITU Telecom Asia 2002 představil NEC několik novinek a stejně jako jeho minulé modely byly k vidění i v Evropě – nové na sebe nenechají dlouho čekat. Pojďme si je představit.

Veletrh ITU Telecom Asia 2002 je významný zejména pro asijské společnosti. Výrobci se předhánějí s modely, kterými chtějí oslnit přeplnění asijský trh. Ani japonský NEC nezůstává pozadu a na veletrh přijel s několika novinkami. Že se jedná jen o véčka, asi překvapí jen málokoho. 

Pokochejte se sadou fotografií, které připravil náš kolega Paul Matt.

Model s označením NEC N8000 je prvním modelem značky, který má dva displeje a integrovanou anténu. Aby se telefon hodil k vašemu šatníku, je vybaven několika výměnnými kryty. Vnitřní vybavení je mírně řečeno infantilní – výrobce se chlubí především tapetami s motivem Mickey Mouse. Vyzvánění je polyfonní 40hlasé a jako ústřední melodie byla vybrána skladba z filmu Mission Impossible. Do telefonu lze pomocí WAPu stáhnout spoustu zábavného obsahu jako jsou obrázky, spořiče a nové melodie.

  

  

Následující model patří na špici nabídky japonského výrobce NEC. Model s označením NEC N8 disponuje integrovanou kamerou a polyfonním vyzvánění. Novinkou jsou zprávy MMS a starým známým zase Mickey Mouse. O tomto modelu jsme vás již dříve informovali.

  

  

Model s označením NEC C606 je připravený pro sítě třetí generace. Rovněž o tomto modelu jsme vás již informovali. Hlavním tahákem bude, kromě barevného displeje s 65 536 barvami, přenosová rychlost útočící na hranici 384 Kb/s. Zabudovaná kamera umožňuje kromě pořizování snímků, také natáček krátké videosekvence o délce až 12 sekund. Podporovány jsou formáty MPEG4 a WMA. Nabídka obrazových formátu je ještě bohatší – GIF, PNG, BMP a JPEG. Překvapením je polyfonní vyzvánění, které je pouze 16hlasé.

 

 

 

Diskuze (4) Další článek: Jedna novinka za druhou – Samsung

Témata článku: Nov, Mickey Mouse, NEC, Novinka, Druh