Ještě lepší spolupráce Windows a Androidu. Na počítači už vyřídíte i hovor

K propojení Windows 10 a mobilního telefonu s Androidem slouží aplikace Váš telefon, kterou Microsoft stále vylepšuje. Aktuálně umí zobrazit a vyřídit notifikace, číst a psát SMS zprávy, prohlížet fotky a u některých telefonů i kompletně převede displej telefonu na plochu počítače. Nově obslouží telefonní hovory.

Podpora telefonních hovorů byla dosud dostupná jen v testovací fázi pro několik modelů od Samsungu, nyní už je funkce vyladěná a dostupná pro všechny Android 7.0 a novější. 

Aplikace ve Windows umožní vzdáleně prohlížet kontakty a hovory v telefonu i přímo volat. K tomu je nutné mít telefon a počítač spárovaný skrze bluetooth (základní funkce jako notifikace či SMS toto nevyžadují, stačí internetové připojení). 

Pokud chcete novinku vyzkoušet, aktualizujte aplikaci na nejnovější verzi skrze Microsoft Store a do mobilu si z Google Play nainstalujte aplikaci pro napojení

Jak propojit počítač s telefonem? Je několik způsobů:

Diskuze (7) Další článek: Týden mobilně 513: Druhý život pro staré mobily a nový dravec v českém rybníce

Témata článku: , , , , , Počítač, Hovor, Microsoft store, Dobrá spolupráce, Telefonní hovor, Windows a Android, Notifikace, Spolupráce,