Kam s mobilem při jízdě na kole?

Občas k nám do redakce přijde vzkaz od čtenářů s nějakým zajímavým nápadem. Nedávno opět přišel jeden takový a nápad se nám zalíbil natolik, že jsme se jej rozhodli jej uveřejnit. Pokud patříte mezi cykloturisty, určitě naše rozhodnutí uvítáte.

Autor: Jana Krejčí 

Na výlety s mobilem

Ráda a hodně jezdím na kole a mobil vždy samozřejmě beru s sebou. V taškách na nosiči nebývá zvonění slyšet a vypadení telefonu z kapsy jsem nechtěla riskovat. Jako elegantní řešení se mi jevilo umístit jej přímo na řidítka, samozřejmě s příslušným zabezpečením proti otřesům a nepřízni počasí.

Protože na mých řidítkách už nebylo místo na podobnou vymoženost, koupila jsem si jednoho dne nástavce, tzv. rohy a jejich konce jsem spojila plastovou trubkou. Náhodou jsem měla vhodnou trubku doma, tak stačilo jen oba konce nad svíčkou ohnout a napasovat do dutých rohů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tak vypadá vynález v praxi

Držák na mobil představuje obyčejná krabička s víčkem, jaká se používá do mikrovlnky či do mrazáku, zakoupená v domácích potřebách. Její víčko, pro jistotu zpevněné plastovou destičkou je připojeno k trubce kovovou úchytkou. Samotný mobil přidržují dvě sešité gumičky a aby můj mobilní miláček určitě nevypadl, přiklopím jej vlastní krabičkou, která s víčkem tvoří odolný kryt. Průsvitnost mi umožňuje včas zahlédnout, že se na displeji něco děje.

Použití trubky mi dovoluje mobil naklápět podle vlastní potřeby a aby mu tam nebylo smutno, podobným způsobem jsem vytvořila držáček pro malé kapesní rádio s výsuvnou anténou. A hurá na výlet!

  
Konkurence od Siemensu zvládá navíc funkce cyklopočítače

Vím sice, že se vyrábí Siemens M65, ke kterému se dodává i originální příslušenství na kolo, ale je to, pokud vím, jediný exemplář. Měla jsem zpočátku obavy z otřesů, ale proti nim je telefon dostatečně chráněn centimetr silným molitanem. Při silné průtrži mračen celou krabičku s mobilem jednoduše zabalím do igelitového sáčku, rádio taktéž.

Dobrých nápadů není nikdy dost

Pokud patříte mezi podobné kutily jako naše čtenářka Jana, můžete nám poslat své nápady do redakce. Budou-li originální, rádi je uveřejníme a mohou tak sloužit jako inspirace ostatním čtenářům.

Diskuze (116) Další článek: Můj mobil: Siemens CX65

Témata článku: , Siemens M65, MOBI, Mobil, Odolný kryt, Miláček, Na kole