Keyone má bratříčka. BlackBerry Motion zahodilo klávesnici, proto může být o trochu levnější

Úspěšné BlackBerry Keyone dostalo sourozence. Čínské TCL, které od letoška plně stojí za výrobou smartphonů BlackBerry, se ovšem tentokrát rozhodlo uvést zařízení bez mechanické QWERTY klávesnice, která bývá tradičním poznávacím znamením zařízení s ostružinou v logu.

Klepněte pro větší obrázek

Není to poprvé – v minulosti už BlackBerry mělo například modely Z10, Leal nebo DTEK50/60. Ačkoli nikde nefigurují statistiky, můžeme se domnívat, že právě „obyčejnější“ celodotykové modely bývaly v portfoliu BlackBerry méně výrazné. Třeba to změní nově uváděný smartphone BlackBerry Motion.

Střední třída s voděodolností

Hranatější design a částečně i výbava navazuje na letošní Keyone. Motion bude zařízení vyšší střední třídy s 5,5palcovým Full HD displejem, Snapdragonem 625, 4 GB RAM, 64GB vnitřním úložištěm a baterií se štědrou kapacitou 4 000 mAh. Hlavní fotoaparát nabídne rozlišení 12 Mpx a objektiv se světelností f2.0. Přední kamera je osmimegapixelová.

Telefon obsahuje čtečku otisků v Home tlačítku a je chráněný proti vodě a prachu podle stupně krytí IP67. Pracuje s operačním systémem Android 7.1 Nougat a obsahuje tradiční sadu předinstalovaných aplikací BlackBerry. Podle informací oficiálního dovozce Celkom bude od listopadu dostupný i na českém trhu, a to za 12 990 Kč.

Do prodeje na český trh míří také BlackBerry Keyone Black Edition:

Diskuze (2) Další článek: Windy Maps je nová aplikace od Seznamu. Dá offline mapy a navigaci celému světu

Témata článku: Blackberry, , , , , , , Hranatý design, Klávesnice QWERTY, Čínské tcl, Key, Full HD displejem, Operační systém, Poznávací znamení, Bratříček, Známé zařízení, Český trh, Přední kamera, DTEK, Oficiální dovozce, Štědrá kapacita, Pro +, Full HD displeje, Hlavní fotoaparát, Vnitřní úložiště,