Klávesnice pro tři zařízení. Vyzkoušeli jsme Samsung Smart Keyboard Trio 500

Samsung v průběhu léta zatím nepředstavil žádné velké hardwarové novinky, přesto nám do redakce dorazil zajímavý doplněk. Jedná se o bezdrátovou klávesnici Smart Keyboard Trio 500, která může být připojena až ke třem zařízením současně. V praxi se tak třeba můžete připojit k telefonu, tabletu a k televizi. V jednu chvíli je připojená k jednou zařízení, ovšem přepnutí na jiné zařízení je jen otázka krátké chvíle.

Nízkoprofilová klávesnice navazuje na dřívější externí klávesnice od Samsungu, kompaktnost dostala přednost před pohodlným zadáváním textu. Klávesy jsou dost ploché a vcelku tvrdé na stisk, a pokud budete chtít psát delší texty, budete si na ní muset pár dní zvykat. Pokud klávesnice poslouží jen na zadávání do vyhledávacího pole Smart TV (psaní kurzorovým křížem na televizní obrazovce trvá snad věčnost!), tvrdost ji hravě odpustíte.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klávesnice Smart Keyboard Trio 500 nám do redakce dorazila v bílém barevném provedení 

Klávesnice nemá žádný stojánek, ale jako celek se celá lehce plynule svažuje, takže při psaní na klávesničce až tak nezatěžujete zápěstí. Layout je uzpůsoben kompaktnímu podání, díky čemuž máte k dispozici malý enter či kompaktní podobu kurzorových šipek. Na desktopu nebo na smartphonu píše klávesnice v layoutu QWERTZ (samozřejmě lze i upravit na programátorské QWERTY), ovšem české polepky pro číselnou řadu na klávesnici chybí. Řada kláves F1 až F12 zase nabídne specifická tlačítka zejména pro Android, ovšem konkrétně úprava jasu displeje přes klávesnici funguje i ve Windows 10.

Nejdůležitější jsou na klávesnici šedá a modře zbarvená tlačítka. Díky šedým (F7 až F9) můžete klávesnici rychle přepnout mezi třemi spárovanými zařízeními. K párování stačí podržet jedno z tlačítek, a následně se ke klávesnici připojit třeba z telefonu nebo tabletu. Pokud používáte Samsungy s One UI 3.1, automaticky vám vyskočí obrazovka o blízké klávesnici. Přepnutí na jiné zařízení je otázka zhruba dvou vteřin, pouze u Galaxy Tab S7+ se nám opětovné připojení klávesnice nedařilo, možná to bude chtít drobný update.

U každého z Android zařízení s One UI 3.1 můžete na klávesy F1 až F3 namapovat rychlé spuštění vybrané aplikace. Stačí u spárovaného zařízení při otevřené aplikaci podržet jedno z tlačítek, na které se uloží její rychlé spuštění. Na tabletu a telefonu tak můžete mít úplně jiné zástupce. Samotná klávesa DeX pustí stejnojmennou obrazovku na telefonu, resp. na tabletu rovnou otevírá prostředí DeX.

Redakční představení klávesnice Smart Keyboard Trio 500:

Problémy se stabilitou připojení klávesnice jsme nezaznamenali, pouze na desktopu zhruba dvakrát do hodiny eviduje systém stisk klávesy jako její podržení, a tak jsem musel i z tohoto textu smazat pár duplicitních znaků navíc. O energii se starají dvě AAA baterie vložené přímo od výroby (Energizer Max). Šikovná kompaktní klávesnice od Samsungu se v Česku prodává v bílé a černé za 1 199 Kč.

Diskuze (4) Další článek: Nejlepší aplikace pro tento týden: Plavání, kempování, tetování a nakonec svatba

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , SMA, Česká republika, Zařízení, Samsun, Telefon, Tlačítko, Klávesa, Bezdrátová klávesnice, Pro +,