Klávesnici odstranil z App Storu, okopíroval a vydal jako hlavní novinku Apple Watch. Nyní Apple čelí žalobě

Apple před pár dny představil nové Apple Watch Series 7, které až na nové velikosti 41 a 45mm s tenčími rámečky kolem displeje a odolnějším ochranným sklíčkem překvapivě nepřináší žádné velké inovace. Hodinky však větší obrazovku využily k přidání tradiční QWERTY klávesnice pro ty, kteří nechtějí zprávy diktovat nebo kreslit po písmenkách skrze funkce rukopis.

Na to však ostře zareagoval vývojář Kosta Eleftheriou, který podobnou klávesnici zvanou FlickType pro Apple Watch představil v roce 2018 s tím, že na jaře 2019 mu jí Apple z obchodu App Store odstranil z důvodu údajného porušení podmínek. Aplikace přitom svého času byla nejstahovanější placenou aplikací pro Apple Watch v App Store.

Aplikace se do AppStore bez udání důvodu vrátila o rok později. Zatímco na původní odvolání firma reagovala s tím, že aplikace není v souladu s jejich podmínkami, najednou Apple případ přehodnotil a vrátil klávesnici zpět do obchodu. Důvodem podle vývojáře byla právě chystaná vlastní klávesnice. 

Nebyl by to totiž první případ, kdy Apple začal omezovat konkurenty nabízející funkce, které v budoucnu sám chtěl představit. Kosta Eleftheriou tak hned vzápětí po uvedení nových Apple Watch podal na Apple žalobu. Na druhou stranu nová klávesnice bude dostupná výhradně pro hodinky Watch Series 7, zatímco navrácenou klávesnici FlickType půjde využívat i na starších hodinkách.

Představení klávesnice Apple Watch Series 7:

Zdroj: The Verge, WashingtonPost

Diskuze (120) Další článek: Další velký posun? V příštím roce by měl do řady Galaxy A „propadnout“ 108Mpx fotoaparát

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , The Verge, Watch Series, Aplikace, App Store, Swipe, Obchod, App Storů, Apple Watch Series, WashingtonPost, Hlavní novinka,