Komunikátory nevymřely! Astro Slide 5G už na Indiegogo vybral půl mlionu euro

Britská firma Planet Computers je v dnešní době trochu zjevením, protože vyrábí, jako jedna z mála, smartphony s QWERTY klávesnici. Po modelu Gemini se na trh dostal ještě model Cosmo, který příliš velký mediální zájem nevzbudil. Firma však již nyní připravuje třetí model, Astro Slide 5G, který má slušně našlápnuto. Má se jednat o „nejrychlejší 5G zařízení“, které již na crowdfundignovém portálu vybralo téměř půl milionu euro!

Nový smartphone vsadil na vysouvací konstrukci po vzoru Nokie E7. V zavřeném stavu vypadá telefon jako běžná placka, v případě potřeby z něj vysunete druhý díl s QWERTY klávesnicí. O displeji zatím víme jen to, že má úhlopříčku 6,53 palce, není znám poměr stran ani jeho samotné rozlišení. Na zadní straně bude připraven 48MPx fotoaparát, pod krytem pak nevyměnitelná 4 000mAh baterie podporující bezdrátové dobíjení. Konektorovou výbavu zajišťují dva USB-C porty a 3,5mm jack. Na kovovém těle nechybí ani dvojice stereoreproduktorů.

O výpočetní výkon se bude starat MediaTek Dimensity 1000 s podporou sítí 5G,  Operační paměť nabídne kapacitu 6 GB, interní úložiště bude 128 GB. Cílem tedy není nabídnout ten nejvybavenější model na trhu, ale spíše zaujmout fyzickou klávesnicí a také softwarem. Smartphone bude totiž podporovat multiboot, mimo Androidu 10 vám v něm může naběhnout i plnohodnotný Linux!

Představení komunikátoru Astro Slide 5G:

Astro Slide se na Indiegogo objevil včera, a už za 4 hodiny se vybralo potřebných 180 tisíc euro. V době psaní článku se kampaň blížila půl milionu euro, pokud článek čtete o něco později, je velmi pravděpodobné, že je aktuální vybraná částka daleko vyšší. Celou záležitost kazí fakt, že Astro Slide 5G bude doručován až v březnu roku 2021. A chvástat se nejrychlejším 5G zařízením na světě rok dopředu rozhodně není na místě. V rámci perku Early Bird Special může být Astro Slide 5G váš již za 491 EUR (cca 13 400 Kč). Stránky kampaně najdete zde.

Zdroj Indiegogo

Diskuze (6) Další článek: Routes: Strava vám najde krásnou trasu i v neznámém prostředí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Euro &, Model, Komunikátor, Dimensity, Klávesnice QWERTY, Planeta Computers, Earl Bird, Psaní článku, MediaTek Dimensity, Cosmo, SLI,