Komunita se skládá na odolný Ulefone Armor 9 s termovizí a inspekční kamerou

Na Kickstarteru se objevil zajímavý smartphone z dílny Ulefonu. Jedná se o model Ulefone Armor 9, který se pyšní velkokapacitní baterií, zvýšenou odolností i termokamerou. Mezi doplňkové příslušenství patří endoskopická inspekční kamerka, kterou prozkoumáte i jinak nepřístupná místa, např. komíny či potrubí. Původně vytyčený finanční cíl byl překročen pětinásobně, a to kampaň končí až za týden. Zdá se, že je po zajímavých odolných telefonech stále slušná sháňka.

Obrněný smartphone z dílny Ulefone má rozměry 168 × 82 × 15 mm. Vyztužené rohy jsou samozřejmostí, díky větší tloušťce se do útrob telefonu dostala masivní 6 600 mAh baterie. Ta je uživatelsky nevyměnitelná, to, aby nijak nedošlo k narušení odolnosti telefonu, který splňuje normy IP68/IP69K a standard MIL-STD810G. Telefon přežije pády ze 120 cm na zem či vydrží půl hodiny až 150 cm pod vodní hladinou. Vyloučeno u něj není ani focení a natáčení videí pod vodní hladinou pomocí tlačítek v bočním rámu.

To nejdůležitější o smartphonu Ulefonu Armor 9: 

Telefon na zádech disponuje trojitým fotoaparátem, jemuž vévodí 64MPx fotočip. Zajímavým přídavkem je termokamera FLIR lepton, v hledáčku fotoaparátu tak uvidíte jednotlivé objekty zabarvené dle teploty, což může mít spoustu využití v různých sférách lidské činnosti, např. při nočním pohybu v terénu či při výběru chladnějšího nápoje z lednice. Na bok telefonu můžete navíc přicvaknout voděodolnou inspekční kamerku, se kterou se podíváte do jinak nedostupných prostor.

Představení termorkamerky Flir Lepton:

Většinu přední části vyplňuje 6,3" displej s rozlišením 2 340 × 1 080 pix, do jehož kapkovitého výřezu se schovala selfie kamerka. Výpočetní výkon telefonu dodává 2,2GHz MediaTek Helio P90 doplněný 8GB RAM a 128GB úložištěm. V rámci výbavy čekejte NFC, LTE i zajímavé příslušenství pro přenášení telefonu v terénu. 

V telefonu poběží čistý Android 10 se službami od Googlu. Základní verze stojí 429 dolarů (cca 10 tisíc korun), varianta s inspekční kamerkou vychází jen o pětistovku dráž. Smartphone si můžete objednat na Kickstarteru, první kusy budou zájemcům odesílány již v průběhu srpna.

Diskuze (5) Další článek: Výrobce Nokií zakládá ve Finsku nové výzkumné středisko. Soustředí se na zabezpečení mobilů

Témata článku: Ulefone, , , , , , , , , , , , MIL-STD, Armor, Telefon, UleFone Armor, Kamerka, Termovize, FLIR, Sháňka, Kamera, Dílna,