Koncepty Kyocera: okno do budoucnosti

Kyocera ukázala fantastické koncepty, které mají předznamenat vývoj mobilní elektroniky. Utopie? Nesmysly? S nedávným konceptem Echo se to povedlo...

Japonské mobily byly, jsou a budou vždy o něčem jiném než na co jsme v Evropě zvyklí. Jejich obří exotická véčka všech barev nabitá funkcemi u nás prostě nekoupíte. Dnes se zaměříme na japonské mobily budoucnosti, na koncepty společnosti Kyocera. Jde o prototyp jménem Merlin, který prohlubuje využití tzv. rozšířené reality o obrazové a sluchové vjemy, jež zprostředkují speciální brýle a sluchátka. Pokud vám něco říká japonská aplikace Sekai Camera, určitě už tušíte o čem je řeč. A pokud ne, tak přidávám k dobru ukázkové video. Sekai Camera a taggování okolního světa se stalo japonským národním sportem

Další prototyp nese název UFO. Jde o chytrý mobil ohraničený dotykovou hranou, takže přístroj lze ovládat nejen klasicky přes displej, ale i dotyky na boční hraně. Jedinečnou vlastností třetího konceptu jsou záda složena z několika panelů, která se přizpůsobí ruce a dlani uživatele.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prototypy Merlin, UFO, modulátor a Sound

Čtvrtý a poslední koncept se nepříliš originálně jmenuje „Hudba“ nebo „Zvuk“ a jeho nevšednost spočívá v tom, že celé tělo přístroje tvoří jeden reproduktor, což dle výrobce v praxi znamená mnohem lepší zvuk. Tak co říkáte, líbilo by se vám vlastnit mobil, který vzniknul na základě těchto konceptů?

Klepněte pro větší obrázek
Kyocera Echo, koncept, který se stal realitou. Tedy alespoň z pohledu Američanů

Pokud ano, není to tak úplně přání z říše snů. Přístroj z dílny Kyocery jménem Echo, nedávno také jen zajímavý koncept, se už stal plnohodnotným mobilem, který si můžete koupit. Tedy alespoň pokud zavítáte na pobočku amerického operátora Sprint. Jde poměrně originální skládací mobil, však posuďte sami:

Via AkihabaraNews

Diskuze (3) Další článek: Zprávy Živě: Nový Windows Phone 7 „Mango“

Témata článku: , , , Merlin, Koncept, Okno, Budoucnost, Skládací mobil, Speciální brýle