Konec drahých dat pro majitele iPhonů. Značka: brzy

Přijde doba, kdy se v zahraničí připojíme s tím nejvýhodnějším tarifem za ceny jako doma. Už příští rok budou mít možnost majitelé iPhonu 5 a novějšího.

Bylo, nebylo, ze země za devatero horami a velkou louží vyrazil jistý Oleg Pravdin na služební cestu do Evropy a Asie a když se vrátil zpět, přišel mu účet za datový roaming ve výši pět tisíc amerických dolarů (přes 100 tisíc korun). Stalo se tak v roce 2012 a Oleg si řekl, že takhle to dál nejde. Založil ComfortWay a začal hledat řešení. Dnes společnost představuje produkt, který nejen, že slibuje úsporu za datový roaming, ale majitelům iPhonů ještě prodlouží výdrž baterie.

Klepněte pro větší obrázek
Cestujete? Datujete? Zvystřete svoje čidla (obr.: kickstarter.com)

Celé to má fungovat následovně: pořídíte si ComfortWay Travel Case (fyzicky vypadá jako přídavná baterie), stáhnete aplikaci a vytvoříte účet. Prodávat se má pro iPhone 5(s) a oba iPhony 6. Cestovní pouzdro obsahuje vestavěnou 2400 mAh baterii, a také vlastní virtuální SIM kartu („další velká věc“ v telekomunikacích?). Služba již pracuje v sítí padesátky mobilních operátorů, jejich počet se však má brzy zdvojnásobit. Půjde tak o stovku operátorů ve stovce zemí.

Všechno bez závazku na principu předplacené karty s cenou od deseti do dvaceti dolarů za 1 GB. Za příznivé konstelace by tak jedno „giga“ mobilních dat mělo stát v přepočtu pod 300 Kč (mimochodem naprosto běžná cena v ČR). A pozor, kredit nemá nikdy propadnout, což je férové. Připojení má zvládnout každé malé dítě, vývojáři tvrdí, že v zahraničí bude stačit prostřednictvím aplikace kliknout na tlačítko „Spustit mobilní internet“ a jste připojení. Navíc za nejvýhodnější cenu v dané zemi...

ComfortWay Travel Case se připojí k iPhonu přes Wi-Fi, takže pro hlasové hovory lze použít VoIP aplikace. Samozřejmě tak nemusíte nijak zasahovat do vaší fyzické SIM v iPhonu a ponecháte si své běžné telefonní číslo. Cestovní pouzdro ComfortWay lze také použít jako mobilní Wi-Fi hotspot pro až 10 současně připojených uživatelů.

Produkt se ještě neprodává, zatím je ve fázi škemrání o finanční podporu na crowdfundingové platformě Kickstarter. Pokud se podaří, má se ComfortWay dostat do prodeje na jaře 2015 za 149 dolarů (asi 4 000 Kč).

Diskuze (21) Další článek: Lama nadělí na Vánoce data navíc a rozjíždí soutěž na Facebooku

Témata článku: , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 5, Apple iPhone 5 32GB, Apple iPhone 5 64GB, Majitel, Cestovní pouzdro, Mobilní wi-fi, Značka, Pro +, Přídavná baterie, Brzy, Malé dítě, Konec,