Konec Home Buttonu, čtečka bude pod displejem. Ale letos to nebude

Společnost Sonavation má technologii, která umožní přesunout čtečku otisků prstů pod displej, resp. pod stejné krycí sklo. Ostatně není to žádné sci-fi, obdobnou technologii jsme si vyzkoušeli už v zimě na veletrhu MWC, tehdy ji měl na stánku Qualcomm. Obě řešení stojí na ultrazvuku, který i přes skrytí senzoru za panel displeje vykazuje vyšší přesnost a lépe si poradí s nečistotami, zpocenými či mokrými prsty.

Ale zpět k Sonavation. O téhle firmě se v poslední době šušká v souvislosti s jistou společností z Cupertina. Je to pouze spekulace, ale Applu by se taková inovace náramně hodila – nejen tím, že posune technologii dopředu, ale na iPhonu by byla vidět, umožnila by totiž zásadní změnu v designu. Ať už by šlo o displej na celé čelní straně, nebo jen skrytí současného Home Buttonu pod celistvé tvrzené sklo. Sonavation na svém webu zmiňuje Gorilla Glass, ale spíše než technologickou nutnost zde jde o strategické partnerství…

Klepněte pro větší obrázek
Sonavation. Na obrázku je Samsung, ale mluví se spíše o spolupráci s Applem.

Dojde opravdu k téhle akvizici? Použije Apple tuto zajímavou technologii? Dočkáme se té viditelné změny, po které lidé zklamaně volají po premiéře každé další generace iPhonu? Jedno je však jisté – letos to nebude, iPhone 6s už musí být dávno hotový a i kdyby se obě firmy zítra domluvily, integrovat takto inovativní technologii by e do září nestihlo.

Klepněte pro větší obrázek
Ostatně potvrzují to i nedávno uniknuvší snímky čelního panelu iPhonu 6s – je na něm vidět klasický otvor pro klasický Home Button… (obr.: Cult of Mac)
Diskuze (8) Další článek: V ČR je přes 5 000 LTE vysílačů, narůstá rušení televizního signálu

Témata článku: Apple, , , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6s, Apple iPhone 6s 128GB, Apple iPhone 6s 64GB, Let, Home Buttonu, Čelní panel, Čtečka, Mokrý prst, ? Displej, Cult of Mac, Button, Displej, Home Button, Konec, Strategické partnerství,