Konec nevzhledných průstřelů. Xiaomi Mi Mix 4 schová přední fotoaparát pod obrazovku

Xiaomi chystá další Mi Mix. Rysem této řady je implementace neotřelých řešení a ani Xiaomi Mi Mix 4 nebude výjimkou. Přijde s foťákem schovaným v obrazovce.

První Mi Mix zaujal v roce 2016 keramickým tělem a absencí horního rámečku, takže se selfie kamera stěhovala do pravého dolního rohu. Stejné to bylo u Mi Mix 2 a 2S. V říjnu 2018 přišel Mi Mix 3, který měl přední foťák schovaný v zadní polovině těla, která se vysouvala.

Xiaomi Mi Mix 4 na to půjde jinak

Už se zdálo, že fenomén Mi Mix skončil, ale obavy rozptýlil v březnu představený skládací telefon Mi Mix Fold. Jeho přední fotoaparát je umístěn konvenčně – v průstřelu, což může být pro mnohé zklamáním.

Čínský výrobce, jako by chtěl věrným zákazníkům vynahradit dlouhé čekání, však údajně připravuje ještě jeden telefon – Xiaomi Mi Mix 4. Ten by se mohl vrátit k tradici netradičního umísťování předního foťáku. Tentokrát bude ukrytý pod obrazovkou.

Klepněte pro větší obrázek 
Xiaomi Mi Mix 4. Obrázek zaujme relativně tenkými rámečky kolem obrazovky, kterých je dosaženo zakřivením jejích hran. Celkově je ale design docela konzervativní.

Informaci publikoval Ice Universe. „Na 100 % prohlašuji, že Mi Mix 4 bude používat technologii UPC (Under Panel Camera) a je velmi pravděpodobné, že přijde se zakřivenou obrazovkou a pro tento telefon budou použity další nové technologie.“ uvedl.

Nepříliš šťastné řešení

Nutno podotknout, že nápad ukrýt přední fotoaparát pod obrazovku není nový. Toto řešení můžeme najít například v telefonu ZTE Axon 20 5G, kde se ale nesetkalo s kladným přijetím. V testu DxOMark dostal schovaný foťák jen 10 bodů, což lze označit za naprostý propadák, a nelíbil se ani nám:

K Mi Mix 4 už máme jen spekulace: Převezme tekuté čočky od již představeného Mi Mix Foldu?

Diskuze (9) Další článek: Už druhá studie řeší, jestli Apple Watch dokážou detekovat onemocnění covid-19

Témata článku: Xiaomi, , , , , , Obrazovka, Telefon, F +, Průstřel, Under Panel Camera, Ica Universe, Mix Fold, Foťák,