Konec utajování. LG vyzradilo design připravovaného modelu Velvet na videu

Značka LG se chystá na přepracování a podstatné zjednodušení portfolia smartphonů, které doplní zcela nový design. Prvním modelem nové strategie jihokorejské firmy bude smartphone LG Velvet, jehož představení je naplánováno na 15. května. Ovšem LG již dnes do světa vypustilo video, na kterém se telefon ukazuje ze všech stran, a navrch přihodilo pár základních specifikací.

Na zádech telefonu vyvedených v několika lesklých barevných odstínech (zelená, růžovo-oranžová, černá a bílá) budou vertikálně zarovnané fotoaparáty, které mají připomínat kapky. Největší foťák bude umístěn vždy úplně nahoře, jako protipól bude sloužit přisvětlovací dioda. Ve spodní části zad samozřejmě nebude chybět logo výrobce. Záda budou směrem ke krajům zakřivena, což by mělo pomáhat s pohodlnějším a jistějším držení telefonu v jedné ruce.

Na levém boku kovového rámu najdeme regulátory hlasitosti a také samostatnou klávesu pro Google Assistanta, na pravém boku čekejte jen zamykací tlačítko. Horní hrana telefonu nabídne šuplík pro SIM kartu a mikrofon, na spodní hraně nechybí mimo hlavního reproduktoru a USB-C ani sluchátkový jack. Oproti dříve publikovaným renderům nebude mít telefon v displeji krajní průstřel, ale vycentrovaný výřez pro selfie kamerku. Její přesné rozlišení zatím neznáme. Je také velmi pravděpodobné, že se čtečka otisků dostane přímo pod dvakrát zakřivený OLED displej.

Oficiální video, na kterém LG ukazuje design modelu Velvet:

LG ve videu potvrdilo přítomnost čipsetu Snapdragon 765G, takže se můžeme těšit i na podporu sítí páté generace. Kompletní specifikace jihokorejský výrobce odhalí až v půlce května, ovšem dá se přepodkládat, že do té doby už technické specifikace LG Velvet uniknou na internet, a představení telefonu tak bude pouhou formalitou. Jak se vám nové designové směřování LG líbí? Podělte se o váš komentář v diskusi pod článkem.

Diskuze (3) Další článek: Antutu ví, jak vybavené smartphony používáme. Android 10 už běží na necelé třetině

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , , Protipól, Internet, Telefon, Velvet, DESI, LG Velvet, Utajování, Model, Připravovaný model, OLED displej, Google Assistanta, Záda