Konkurence pro Mi Band 3. Samsung začal prodávat náramek Galaxy Fit e

U příležitosti únorového představení modelů řady Galaxy S10 v San Franciscu oznámil Samsung i novou řadu fitness náramků. A jeden z nich už se pomalu chystá do prodeje. Bude se jednat o ořezaný model Galaxy Fit e, který chce konkurovat náramkům Mi Band 2 a Mi Band 3 od Xiaomi, které dlouhodobě vévodí segmentu levných náramků počítajících ušlé kroky a měřících srdeční tep.

Tělo náramku má rozměry 16 × 40 × 11 mm, i s nasazeným řemínkem váží 15 gramů. Tělo se může pochlubit odolností 5ATM, takže jej můžete vzít i do vody, navíc je pak americká armádní certifikace MIL-STD810G, která řeší otřesy, nárazy či teplotní výkyvy. Do těla se vměstnala 70mAh baterie, na vnitřní části náramku nechybí měřič srdečního tepu. Náramek navíc zvládne počítat kroky, hodnot kvalitu spánku, měřit spálené kalorie, a budou se vám na něm budou zobrazovat i vybrané notifikace z telefonu. Na českém trhu se začne prodávat v květnu za 999 Kč, a to v černé, bílé a žluté.

Hned po něm se na trh dostane podstatně vybavenější sourozenec Galaxy Fit, v němž můžeme vidět nástupce náramku Gear Fit 2 Pro. Náramek dostal 0,95" barevný AMOLED s rozlišením 240 × 120 a a nepatrně výkonnější dvoujádrový čipset. Tělo náramku je o něco mohutnější, takže se do těla dostala 120mAh baterie, kterou nabíjete přes bezdrátovou kolénku. Zbytek funkcí je stejný jako u Galaxy Fit e, náramek zvládne automaticky sledovat vybrané aktivity, měřit kvalitu spánku, srdeční tep, počítat kroky či zobrazovat notifikace. Uvnitř obou náramků běží uzavřený operační systém, tzv. Realtime OS.

Podívejte se, jak probíhalo představení náramku Galaxy Fit a Galaxy Fit e:

Náramek Galaxy Fit bude stát 2 599 Kč, a na k dostání bude v černé a stříbrné. Dostupnost je v ČR také plánována na květen.

Zdroj Samsung


Oživeno 3. 5. 13:00: Česká pobočka Samsungu dnes potvrdila start prodejů náramku Galaxy Fit e. Platí u něj námi dříve uváděna cena 999 Kč, k dostání bude v černé, bílé a žluté. Připojit jej můžete ke smartphonům značky Galaxy nebo k jiným smartphonům s Androidem 5.0+ s alespoň 1,5GB RAM, případně k iPhonům 5 a výše, které běží minimálně na iOS 9.0.

Diskuze (5) Další článek: Asus zahájil odpočet. Dostane Zenfone 6 nadvakrát výsuvnou konstrukci?

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Srdeční tep, FIT, Náramek, F +, Fit e, Pro +, Tělo, Černá, Tep, Česká republika, Ban, Kvalita spánku, Galaxy Fit E, Samsun,