Kontroverzní SAGEM MY-X5

CeBITové překvapení, které pro své fanoušky přichystal Sagem, nedá leckomu spát. Jedni tvrdí, že kopíruje od Nokie, druzí to popírají. Sami si udělejte názor z naší galérie obrázků, které u konkurence určitě nenajdete.

Láska na první pohled

Technologicky nejvyspělejší model francouzkého výrobce mobilních telefonů Sagem, je zajímavý nejen svým barevným displejem. První informace a parametry jsme vám přinesli v dřívějším článku během CeBITu. Nyní jsme pro vás připravili sérii obrázků samotného mobilu a jeho barevného displeje. 

 

Sagem MY-X5 neboli pořádný mobil

Kolibří mobil zaujme na první pohled svým barevný displejem, který zobrazí 256 barev. Rozměry telefonu jsou podobné Nokii 8210. Také design je zčásti podobný úspěšné modelové řadě finského výrobce. Je to častý důvod k rozporům mezi zanícenými mobilními uživateli.
Telefon nabízí spoustu pokročilých funkcí datové komunikace jako je například podpora technologie GPRS, kterou využijete pro surfování WAPem nebo pro připojení na Internet z přenosného počítače. V tom případě také oceníte vestavěný IrDA port.

 

Mobilní Photoshop

Zábava je cítit z telefonu při každém kroku. Barevný displej přímo svádí k použití obrázků a animovaných spořičů. Sagem jich pro vás přichystal dostatečné množství: 30 obrázkových pozadí na displej, z toho si můžete 20 obměnit za stáhnuté z Internetu, pět animovaných spořičů, které si můžete opět stáhnout z Internetu nebo si můžete upravit menu telefonu pomocí balíčku padesáti ikon. Že to s podporou obrázků myslí vážně, svědčí i množství podporovaných formátů – podporovány jsou BMP, JPEG, PNG, GIF.

 

Na poli zábavy ještě chvíli zůstaňme. Telefon nabízí HiFi vyzvánění, ale nejspíš se bude jednat o vyzvánění polyfonní. V telefonu najdete nezanedbatelných osmdesát melodií, z toho si můžete stáhnout padesát vlastních. Podporované jsou standardy Midi, iMelody a Wav. Pro zdůraznění vaší osobnosti můžete využít možnost výměny předního i zadního krytu. Základní barvy jsou červená, modrá, žlutá, šedá a stříbrná. Časem lze očekávat další kombinace od ostatních výrobců mobilního příslušenství.

 

Skladiště textovek

Telefon není ovšem žádná hračka, jeho telefonní seznam pojme celkem 300 kontaktů a pro textovky se v telefonu najde potěšujících sto míst. Samozřejmě, že zbývá ještě místo na kartě SIM. Textovkám se telefon nebrání, což dokazuje i použití technologie T9 pro rychlejší psaní zpráv.

Tradičně naleznete v telefonu Sagem hlasité handsfree, které využijete především při kolektivních hovorech.

   

Kdy se má telefon objevit u nás na trhu není zatím známá, doufejme, že brzo. 

Série displejů

  
Displej je dostatečně detailní

   
Textovky lze formátovat

  

   
Menu a ikony

   
Obrázky v barvě vypadají hned lépe 

  

 

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Sagem MY-X5
  • Rozměry: 105x46x20mm
  • Váha: 92 g
  • Displej: 101 x 80 pixelů, 256 barev, 8 řádků
  • Pohotovostní doba: až 240 h
  • Doba hovoru: až 4 h
  • Baterie: Li-Ion 720 mAh
  • WAP: 1.2
  • Další funkce a vlastnosti: T9, EMS, IrDA, GPRS, podpora formátů BMP, JPEG, PNG, GIF, Midi, iMelody, Wave, M servis, hlasité handsfree.
Diskuze (40) Další článek: Twist dobijete i z minusu? Ano, ale...

Témata článku: Sagem, Častý důvod