Kuke: Přidejte iPhonu ochranu, paměť a energii v jednom

Projekt Kuke řeší tři největší nešvary iPhonu: ochranu před pádem, nedostatek energie a malou paměť.

Kuke (www.kuke.cz) přináší na český trh pouzdro, které řeší hned tři z největších problémů iPhonů 6/6s a jejich Plus-variant.

  1. Ochrání telefon při pádu.
  2. Doplní energii. Přídavná baterie má kapacitu 2 400 mAh, což u malých iPhonů (6 má 1 810 mAh, 6S má 1 715 mAh) bude stačit na plné dobití, u větších modelů (6 Plus 2 915 mAh, 6S Plus 2 750 mAh) je to stále ještě výrazná energetická výpomoc.
  3. Paměť. Té přece nikdy není dost.  Kuke přidá externí flash úložiště o kapacitě 16 či 64 GB (podle modelu). K datům se přistupuje prostřednictvím aplikace Kuke,
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Aplikace poskytne základní informace o telefonu (využití datového prostoru, stav baterie, využití operační paměti). Také umí spouštět soubory uložené v pouzdře.

Taková kombinace není unikátní, především v Americe znají jméno Mophie, kryt s integrovanou baterií nedávno představil i samotný Apple (bez paměti). Kuke se však chlubí, že je menší a tenčí než obě zmíněná řešení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Kuke na výšce telefonu přidává pouhé tři milimetry.

Propojení pouzdra Kuke s telefonem je zajištěno prostřednictvím systémového Lightning konektoru, kryt se dobíjí také Lightningem (nikoliv přes microUSB, které používají jiné produkty a uživatelé Applu s ním často nejsou příliš „kompatibilní“). Při zapojení kabelu se nabíjí současně telefon i vnitřní akumulátor v pouzdře. Jeho stav ukazuje čtveřice diodek na zadní straně. Pouzdro/dobíjení se zapne/vypne manuálním tlačítkem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na trh se v první fázi dostává pouzdro Kuke v bílo-černém provedení.

Doporučená koncová cena pouzdra Kuke je 2 490 Kč pro 16GB verzi a 3 490 Kč pro 64GB. Pouzdra má v nabídce Alza.cz, Sunnysoft.cz nebo Touchcentrum.cz.

Diskuze (4) Další článek: Sony Xperia M5: voděodolnost bez Aqua [recenze]

Témata článku: , , , Indiegogo, Plné dobití, Přídavná baterie, I/O, , Černé provedení