Kuriózní komunikační technologie. Hodinky Longines se nastavují pomocí blesku v mobilu

Ne každý chce na zápěstí nosit funkcemi nabité hodinky, a tak se výrobci klasických časostrojů zatím o živobytí nebojí. To však neznamená, že moderní technologie přehlížejí. Hodinky Longines umožní jednoduché nastavení časového pásma pomocí mobilu, aniž by se připojily přes tradiční Bluetooth.

Longines Conquest V.H.P. GMT s bateriovým Quartz strojkem garantují, že se za rok od přesného času neodchýlí o více jak pět sekund. Vyniká i obsaženým senzorem, který se ukrývá na číslici 12. Protože jsou tyto hodinky určeny především pro cestovatele, umožní jim jednoduchou změnu časového pásma.

V aplikaci Longines VHP GMT Flash Setting (Android / iOS) zvolíte, kde se zrovna vyskytujete a přiložíte LED blesk telefonu k světelnému senzoru na hodinkách. Ta jim předá kód na základě kterého se hodinky korektně nařídí. Benefit oproti ručnímu přeřízení korunkou je v tom, že hodinky stále půjdou na sekundu přesně, čehož manuálně dosáhnete obtížněji.

Hodinky jsou v ocelové nebo v černěné úpravě s několika variantami číselníků a řemínků či tahů. Prodávají se ve velikostech 41 a 43 mm za cenu od 1 350 dolarů (cca 30 tisíc Kč). Pomocí speciální ručky se šipkou poskytují i ukazatel kalendáře a to až do roku 2 399. Nechybí jim ani zobrazení, zda je aktuálně nastavený čas domácí, nebo ten cestovní a přítomen je také ukazatel informující o životnosti baterie.

Ukázka technologie na produktovém videu Longines VHP GMT:

Diskuze (2) Další článek: AirPods Pro. Apple přidává aktivní potlačení hluku a pořádně zvedá cenu

Témata článku: , , , , , Jednoduchá změna, MOBI, Mobil, Blesk, Komunikační technologie, Moderní technologie, Jednoduché nastavení, Produktové video, Časové pásmo, GMT, BLE, Dolar, Přesný čas, Světelný senzor,