Kuriózní žaloby: Apple prý ukradl hlas pro Siri a hra Fortnite pro změnu taneček

Hra Fortnite je jeden z fenoménů doby a vydělává mraky peněz. Součástí fenoménu, kterou přebírá mládež po celém světě, je taneček Swipe It. Americký rapper 2 Milly hodlá žalovat vývojáře ze studia Epic, že tyto pohyby ukradli z jeho videa Milly Rock, které pověsil na YouTube v létě 2014. Má nárok na podíl z pohádkových příjmů z Fortnite? Názor si udělejte sami, pohyby můžete srovnat třeba v reportáži CNC News:

Izraelská rádiová moderátorka a dabérka Galit Gura-Eini je už několik let hebrejským hlasem navigace Waze. Tehdy podepsala smlouvu se společností Nuance Communications, která hlas pro Waze zpracovala. Nedávno s překvapením zjistila, že jejím hlasem promlouvá také Apple Siri. Teď americkou společnost žaluje, požaduje čtvrt miliónu šekelů (cca 1,5 miliónu korun) a odstranění hlasu, s tím, že takové použití nikdy nedovolila. Apple kontruje docela jednoduše, že je krytý smlouvou s Nuance Communications.

Via 9to5Mac

Váš názor Další článek: Cookies umožňují, aby vás weby mohly sledovat. Ale i když je zakážete, nemáte vyhráno

Témata článku: , , , , Pro +, Žal, Celý svět, Moderátor, Hlas, F +, Americká společnost, Law, Fenomén doby, Taneček, Apple Siri