Legenda pokračuje: LG Optimus Net náhrada za One

Je čas nahradit úspěšný Optimus One. Jeho nástupce Net bude o něco svižnější, v Evropě nabídne navíc podporu NFC, na východě ocení dual SIM.

LG si je dobře vědomo úspěchu modelu Optimus One na trhu s levnými androidy. Proto zavčas připravuje nástupce, který by měl bestseller zhruba po roce jeho existence na trhu nahradit. Bude jím LG P690 Optimus Net a společně s novinkou Optimus Pro ideálně zapadá do strategie firmy "Android pro každého". Také Optimus Net by měl patřit k nejlevnějším androidům korejského výrobce.

Mnoho parametrů se proti předchozímu Optimu One nezmění. Net bude mít stejný displej s úhlopříčkou 3,2" a rozlišením 320 × 480, akumulátor s kapacitou 1 500 mAh, 3Mpx fotoaparát a dostane (stejně jako One po upgradu) čerstvý Android 2.3 Gingerbread s možností ukončovat uživatelsky aplikace přímo v systému. Mírně naroste rychlost procesoru na 800 MHz, paměť RAM poskytne štědrých 512 MB. Bez výraznějších inovací zůstane i design, LG opět vsadilo na monoblok se čtveřicí mechanických kláves.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Optimus Net však nebude existovat jen v jediné specifikaci. LG uvádí, že na trh uvede hned několik modifikací, v závislosti na poptávaných funkcích zejména ze strany operátorů v různých koutech světa. V Evropě se tak například můžeme těšit na podporu NFC, houfně textující Američané si užijí bočně výsuvné klávesnice a třeba v Číně se Optimus Net bude dodávat v provedení dual SIM.

LG Optimus Net by se měl do prodeje dostat už během letních prázdnin, první vlna zasáhne 30 převážně evropských zemí. Telefon se začne prodávat v bílém a černém barevném provedení, jeho koncovou cenu výrobce zatím neupřesnil. Odhadujeme, že by se mohla vejít do pěti tisíc korun.

LG Optimus Net se objevil v Itálii, na video s italským komentářem se můžete podívat zde:

Diskuze (24) Další článek: OpenSignalMaps: když pokrytí operátorů mapují uživatelé

Témata článku: LG, , , , LG Optimus, LG Optimus Net, LG Optimus One, LG Optimus Pro, První vlna, Net, Náhrada, Úspěch modelu, Legenda,