Legendární hra BombJack dobývá i mobily

Tato javová skákačka je výsledkem firmy Elite. BombJack patří do kategorie plošinových her. Starší ročníky si ji mohou pamatovat z herních automatů 80. let. Nyní se tato legenda vrací, a to na displeje mobilů.

Mezi o trošku starší generací bude jistě jen málo lidí, kteří by si nepamatovali tuto legendární a neuvěřitelně návykovou skákačku od firmy Elite, z herních automatů 80. let. Mnozí z nich si jistě vzpomenou na množství dvoukorun, naházených do automatu se skákacím panáčkem. Nyní se tato legenda vrací, tentokrát na displeje mobilních telefonů.

Pro ty, kdo BombJacka nepamatují – BombJack je typickou plošinovko-skákačkou. Hrdinou hry je BombJack – malý mužíček v červeném plášti, jehož jedinou schopností je umění vymrštit se za pomoci tryskového motoru, umístěného na zádech, vysoko do vzduchu a případně se tam s pomocí tohoto motoru vznášet. Jeho cestu za sesbíráním všech bombiček v dané úrovni mu komplikují různé druhy různě inteligentních nepřátel (např. samonaváděcí robůtci, jakýsi pták, který ho neustále nahání a další). Jediné, co BombJackovi (respektive vám) pomáhá při likvidaci těchto nepřátel je jakýsi druh bonusu, který se objeví po sebrání určitého počtu bombiček. Pokud se vám ho podaří chytit, změní se všichni nepřátelé na krátkou dobu ve zlaté mince a je jen na vás, jestli tohoto krátkého času využijete ke sbírání bombiček nebo těchto mincí.

   

Grafika celé hry je jedním slovem úžasná a naprosto přesně odpovídá automatovému originálu. Pozadí úrovní jsou skvělá a nádherně barevná, BombJack, jeho nepřátelé a bonusy neuvěřitelně prokreslení. Posun obrazu je naprosto plynulý, zkrátka, grafice není co vytknout - jen si prohlédněte přiložené obrázky. Zvuků není mnoho, ale rozhodně patří k tomu lepšímu, co lze v javových hrách slyšet.

Ovládání hry je uděláno jednoduše a logicky. Hra obsahuje i několik nastavení pro praváky a leváky, ale plně postačuje standardní a podle mého názoru nejlepší. Tlačítko 2 pro skok, 5 pro vznášení, 4 pro let vlevo, 5 vpravo a 8 pro zrychlený pád dolů. Pokud tlačítko 5 stisknete před skokem vzhůru, BombJack předvede jakýsi „superskok“, který ho v mžiku katapultuje až na vrchol úrovně. Hru lze ovládat ještě intuitivněji pomocí směrových kláves mezi funkčními tlačítky.

BombJack byl a znovu dokazuje, že je legendou. Zůstává i na displejích mobilních telefonů tím, čím vždy byl – excelentní skákačkou, která má vše, co dobrá skákačka má mít. Dokonalou grafiku, mnoho druhů různě inteligentních nepřátel a řadu bonusů. Pokud si tuto hru pořídíte, jistě neprohloupíte.A pro ty, kdo BombJacka pamatují bych to nazval téměř povinností. Těch v přepočtu 150 korun za to stojí. Hra zabere ve verzi pro Nokii série 40 v mobilním telefonu 62 kB a dá se pořídit třeba na těchto stránkách. www.softwaremarket.nokia.com

Diskuze (18) Další článek: Zkušenosti: Sony Ericsson T300 vás nezklame

Témata článku: , Mobil, Legendární hra, MOBI, Hra