Lenovo: Mobilní internet v cizině za domácí ceny [MWC]

Počítače, smartphony a tablety už jsou málo, Lenovo chce v roli virtuálního operátora zajistit roamingová mobilní data za domácí ceny. Ještě letos v 50 zemích.

Po ovládnutí světového trhu s počítači se čínský výrobce úspěšně pustil do výroby telefonů a tabletů. Za tímto účelem koupil i mobilní divizi Motoroly. Méně známá je skutečnost, že Lenovo v některých zemích působí i jako virtuální mobilní operátor s více než 11 miliony zákazníky.

Klepněte pro větší obrázek
K připojení ke globálnímu roamingu nebude potřeba SIM karty, postačí speciální aplikace. Konektivitu zajistí samotné zařízení.

Na barcelonském veletrhu se vedení společnosti rozpovídalo i o nadcházejících plánech jejich operátorského byznysu. Kupříkladu by ještě letos chtěla svým zákazníkům výrazně ušetřit na platbách za mobilní data při cestách po zahraničí. Prostřednictvím služby Lenovo Connect totiž majitelům zařízení jejich značky umožní stát se součástí globálního roamingu, který jim dovolí čerpat mobilní data v zahraničí za domácí ceny.

Tato služba bude spuštěna v Číně ještě v únoru a zpočátku bude dostupná pouze pro telefon Lenovo LeMeng X3 a tablet Lenovo MiiX 700. Výhodnějších cen si dle vyjádření společnosti bude možno užívat až v 50 zemích. V aktuálním kvartálu pak Lenovo chce rozšířit tuto službu do dalších 45 zemí (Evropa, Střední východ a Afrika) a přidat podporu této služby pro notebooky ThinkPad.

Bližší podrobnosti, jak přesně bude služba fugnovat, bohužel Lenovo neuvedlo. Stejně tak nevíme, jestli se bude týkat i naší malé republiky, ale až ta zpráva přijde, rozhodně si ji přečtete na MobilManii.

Diskuze (5) Další článek: Podívejte se, jak Samsung představil novinky řady Galaxy S7 [MWC]

Témata článku: Lenovo, , , , , , Speciální aplikace, Střední východ, Operátorského byznys, Afrika, Mobil, MOBI, Střední východ a Afrika, ThinkPad