Lenovo uvedlo tablet, který můžete používat i jako přerostlý smartphone

Také společnost Lenovo uvedla na veletrhu v Barceloně jedno zařízení, které se úzce dotýká mobilního světa. Do nového sedmipalcového tabletu Lenovo Tab V7 totiž můžete vložit SIM kartu a tablet používat nejen na surfování přes Wi-Fi nebo operátorská data, ale můžete si s ním i zavolat.

IPS displej má úhlopříčku 6,9 palce a Full HD rozlišení, což výrazně jemnější rastr než u většiny současných sedmipalcových tabletů. Také moderní poměr stran 18 : 9 je spíše smartphonový než tabletový. Tablet se drží v základní poloze na výšku a obsahuje čtečku otisků na zádech. Vedle toho funguje i odemykání obličejem. Zadní fotoaparát má jednu čočku a rozlišení 13 Mpx.

Že se Tab V7 může stát zajímavým univerzálem, dokazuje i použitý procesor Snapdragon 450 a 3 + 32 GB nebo 4 + 64 GB paměti v závislosti na trhu, kde se bude prodávat. Také baterie má slušnou kapacitu 5 180 mAh. Tablet obsahuje USB-C konektor, 3,5mm jack, funkci Dual SIM, samostatný slot na paměťovou kartu, FM rádio a běží na prakticky čistém Androidu 9 Pie.

Diskuze (6) Další článek: Řada Samsung Galaxy A se brzy rozroste o A60 s AMOLEDem a trojitým foťákem

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , , , Dual Sim, Pře, Rozlišení, Kter, Lenovo Tab, SMA, Jak,